Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ze zastupitelstva dne 5. 11. 2012


Na úvod zastupitelstva oznámil starosta ...

(Aktualizace původního článku z 6.11.2012 17:09 po zveřejnění zápisu a usnesení ze zastupitelstva.)

rezignaci zastupitelů za TOP 09 Bc. Šrámka ze zdravotních důvodů a Mgr. Cvrka st. z důvodu neobsazení placené funkce místostarosty. Mgr. Cvrk st. nahradil 14. 5. 2012 odstoupivšího Pavla Plánku s tím, že se nabídl jako místostarosta. Slib zastupitele složil další náhradník v pořadí z kandidátky TOP 09 Ing. Jiří Turek, další náhradník v pořadí nabídku písemně odmítl, takže starosta bude nabízet dle pořadníku náhradníků dalšímu z TOP 09.

Před hlasováním o programu se objevilo nezvykle mnoho pracovních materiálů na stůl. Tyto materiály vznikly na základě pracovní schůzky zastupitelů ve středu před pondělním veřejným jednáním a občané se s nimi nemohli dopředu na internetu seznámit, takže při jejich projednávání i přes jejich promítání na plátno, nebylo vždy úplně zřejmé, o čem zastupitelé jednají. Pan Neuberger proto navrhl pořádat pracovní schůzku zastupitelů 14 dní před jednáním zastupitelstva.

Bc. Lukeš seznámil přítomné, že z jednání ohledně dotace na zastřešení kluziště vyplynulo, že by žádost města ve vyhlášené výzvě na cestovní ruch neuspěla, protože dle názoru vyhlašovatelů se jedná o občanskou vybavenost. Zastupitelé požadují i nadále hledat vhodný dotační titul. Obdobně se nebude žádat o dotaci na rozhlednu na Ronšperku, protože město neobdrželo souhlasné stanovisko od jednoho z případných účastníků stavebního řízení. Rozhledna je zatím odročena.

Nově se začaly na jednání zastupitelstva probírat detailně doporučení jednotlivých výborů a případně o nich hlasovat, čehož využil zejména kontrolní výbor (KV). Na základě diskusního příspěvku starosta požádal KV o prověření, kdo je zodpovědný za to, že se nezačalo včas řešit přemístění hasičů z náměstí a městu tak vzniká škoda za dočasný pronájem za umístění hasičů.

Na zastupitelstvu se diskutovala MHD, policie, obecně závazná vyhláška o veřejném pořádku, Nadace Jakoubka ze Stříbra, špatná akustika v jednacím sále, stav chodníků ve městě, parkování aut na chodnících způsobem znemožňujícím chůzi po chodníku, s ohledem na zaparkovaná vozidla nedostatečný profil pro bezpečný obousměrný průjezd ulicemi Kostelní a Žižkova sloužícími jako objezd v době uzavření náměstí a výsledek tahové zkoušky s doporučením pokácet vánoční smrk. Mgr. Nenutil na základě invektiv občanů uvedl, že on není tím bývalým starostou, který je zmiňován v médiích s prodejem pozemků firmě provozující solární panely, protože on a ani nikdo z jeho rodiny uvedené pozemky nekoupil.

Město Stříbro si sice na Rychlé záchranné službě platí 400 tis. Kč ročně za trvalou příslužbu zdravotní sestry, která však nemůže sama píchnout injekci penicilínu, protože u pacienta po píchnutí injekce musí být určitou dobu přítomen lékař, což není možné zajistit, když může být lékař kdykoli odvolán na výjezd. Starosta také upozornil na problém, kdy v pátek 3 hodiny až do 17:00 není ve Stříbře dostupný žádný lékař!

Zastupitelé schválili bezúplatný převod objektů stálého lehkého opevnění od státu do majetku města za účelem jejich využití v rámci projektu naučné stezky.  Dále vyslovili záměr výstavby cyklostezky k propojení Těchlovic se Stříbrem ve variantě B, která by měla vést podél silnice.

K půlmilionové dotaci od hejtmana Plzeňského kraje přidali zastupitelé 200 tisíc na opravu havárie rozvodů na poliklinice, zároveň schválili záměr kompletní rekonstrukce rozvodů. Dalších 200 tisíc, které proplatí Waystone z prodeje majetku, přidali zastupitelé k dotaci 3.6 mil Kč na 3. etapu demolicí v kasárnách.

Zastupitelé dále schvalovali změnu vyhlášky  poplatku za odpady. Nepřistoupili k maximální částce za odpady, kterou jim umožňovala novela zákona a od roku 2013 zvýšili roční poplatek na městem dotovanou cenu 700 Kč za občana, protože doufají, že občané budou i nadále třídit, aby se nemusel poplatek v dalších letech zvyšovat. Nově se bude platit i z „prázdných" bytů a domů.

Zastupitelé vyslovili zájem o přestavbu bývalého internátu v Revoluční ulici č.p. 685, který město obdrželo od Plzeňského kraje, na čtyřtřídní MŠ.

Z minulého zastupitelstva.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo - Náměstí bude totálně uzavřeno.



Dne 21.11.2012:Ing. Josef Hrábek


23.11.2012 - 18:06:24
Pepa - Ilo, v anketě ke kamerovému systému mohli hlasovat také jen ti, kdo vlastní veřejnou IP adresu. I tato anketa tedy dle Vás není objektivní a vzhledem k tomu, že se přikládala k žádosti na dotaci, neměla by se dotace vrátit? A totéž i další ankety zde http://www.stribro.cz/ankety.php? Když se podíváte v celostátních anketách na počet respondentů a přepočítáte si to na Stříbro … . Josef Hrábek
23.11.2012 - 17:27:26
Pepa - Jardo, špatně čtete. Tam je napsáno:“ Protože městská policie je pravidelně pouze diskutována na jednáních zastupitelstva, předložil Bc. Lukeš variantní návrh buď MěP POSÍLIT nebo ji ZRUŠIT a to i na základě ankety na internetu, kde 2/3 hlasujících požadují její zrušení.“ A návrh na zrušení odůvodnil mimo jiné touto anketou http://www.stribro.cz/bread.php?id=4067. Zastupitelé zvolili rozšiřování pravděpodobně na základě přijaté koncepce http://www.mustribro.cz/zm_2011/dokumenty/zm_11_2011_priloha09.pdf, kde chtějí zajistit on-line sledování kamer, což by možná mohl i civilní pracovník a tím by se ušetřilo za jeho výcvik. Dle mých informací např. v Boru MěP nemají a kamery jsou na základě dohody města Boru a PČR vyvedené na služebně PČR v Boru. Jinak chcete-li se dozvědět k tomuto tématu něco více, přijďte na prosincové zasedání zastupitelstva, kde předseda výboru pro bezpečnost bude občany seznamovat s odpověďmi na otázky k policii, na které jsem na posledním zastupitelstvu nedostal odpověď. Josef Hrábek
23.11.2012 - 17:24:50
ila - Pane Jardo, to jste si to trochu špatně vyložil. 2/3 hlasujících lidí v anketě bylo pro zrušení MěP, naopak zastupitelé hlasovali, že doporučují navýšení MěP. Anketa dle mého náhledu není zcela objektivní, protože může hlasovat jen ten, kdo má sólo IP adresu. Ale o tom už bylo psáno dříve.
23.11.2012 - 16:00:53
Jarda - 3.11.2012 - 15:59:10 Jarda - tak nevím , jestli jsme stádo hlupáků ....2/3 hlasujících zastupitelů je pro zrušení MěP, a Bc Lukeš nabízí přijetí dalšího člena ...a ještě civila ....to je ale výsměch .....to je už moc co s námi děláte
23.11.2012 - 13:48:10
ila - K fotovoltaickým elektrárnám ve Stříbře. Když nebyla schválena výstavba větrných elektráren a později se zde objevily FVE, nikde v usnesení z jednání rady a zastupitelstva ani zmínka, ptala jsem se na úřadě a též bývalého starosty. Očekávala jsem, že v tom bude mít Město nějaký podíl, ale bohužel. Pan Hrábek Vám již částečně odpověděl - Armáda tehdy nechtěla vyjednávat o nižší částce za uvedený pozemek a prodala jej soukromníkovi. A ten v rámci stavebního řízení požádal o stavební povolení a oznámil svůj záměr odboru životního prostředí. Protože je to ekologická stavba, splňovala veškeré předpisy, nebylo žádné proti stavbu nepovolit. Ten samý případ je další FVE na území města. Nevím, zda byli informováni majitelé okolních pozemků (nemovitostí) v rámci stavebního řízení, ale pokud někdo na svém pozemku chce stavět, nepotřebuje k tomu povolení ZMě nebo Rady města.
23.11.2012 - 10:09:03
Pepa - Město se pozemků nezřeklo, zastupitelé rozhodli, že město nemá těch několik desítek miliónů na jejich nákup.
23.11.2012 - 09:47:30
Pozorovatelka - A jen co město těch pozemků zřeklo tak byly obratem prodány pro výstavbu FVE. Tak teď jen kdo na tomto vydělal když ne město.
22.11.2012 - 14:57:50
Pepa - Co se týče „solárních jezer“, několikrát tato otázka na zastupitelstvu padla, ale pozemky pod nimi město nevlastnilo a tedy je nemohlo ani prodat. Pokud si dobře pamatuji, město požádalo o bezplatný převod armádu o pozemek po levé straně směrem na Tachov, ale armáda chtěla několik desítek milionů, na což zastupitelé tehdy nepřistoupili. Josef Hrábek
22.11.2012 - 14:39:01
pavelputa - Pro Milu, nezkoumejte tuny odpadu, porovnejte si vyhlášky o odpadech z roku 2010 a 2012, pokud je pochopíte, uvidíte, kolik za odpady budeme platit a zkuste se podívat i na vyhlášku města Tachov o odpadech. Všude okolo soutěží a stále budou platit 500,-- Kč. Informace, které poskytuji jsou přesné, stačí si přečíst zápisy ze zastupitelstva a zamyslet se nad nimi. Jinak nejsem už dávno stavební firma Půta a podepisuji se pod své příspěvky celým jménem. Možná se toho někdy dočkám i od Vás - anonymní pisateli. Diskuse s anonymy je zbytečná.
22.11.2012 - 14:07:14
Mila - Kolik tun odpadu se vyváželo v minulých letech na skládky? Jde to nahoru nebo dolu?
22.11.2012 - 14:07:04
Mila - Kolik tun odpadu se vyváželo v minulých letech na skládky? Jde to nahoru nebo dolu?
22.11.2012 - 14:06:04
Mila - Pane Půto, proč nám podsouváte zkreslené informace? Co zkreslené, v diskusi níže 10.11. jste se snažil vyvolat dojem, že město prodalo majetek za 50 milionů, jako když se prodává dům nebo pozemek, kdy jediné výdaje jsou poplatky a daň z převodu. A najednou jsou v 50 milionech i stavební práce, které se musí stavební firmě zaplatit. Proč to děláte? Stavební firma Půta ty práce nedostala?
22.11.2012 - 11:11:28
georges - Pro Mathiase,také by mě zajímalo jak to bylo.Na větrníky bylo referendum a mluvilo se o nich předem,tenhle hnus co tady vyrostl,tak o tom se nemluví vůbec a vše bylo hned vyřízeno a nikdo pořádně neví,čí ten pozemek vlastně je.A kde je pan Bojda,který tak zbrojil proti větrníkům,tohle mu nevadí?A nebo snad...
22.11.2012 - 11:09:57
Pepa - Částku 9 787 tis. v usnesení 15. Zastupitelstva a ani v příloze č.1 nevidím. V bodu VI. 1. c) zmíněné přílohy usnesení zastupitelstva je napsáno: „Cena za soubor nemovitostí … činí 3.900.000 Kč, cena realizace infrastrukturních a přípravných prací činí 20.545.000 Kč + DPH ve výši 4.109.000 Kč.“ Dohromady tedy 3.900.000+20.545.000+4.109.000 = 28.554.000 Kč. Při nahlédnutí do katastru nemovitostí je už pozemek převeden na kupujícího, zda město dostalo zaplacené 3.9 mil prověřím na nejbližším FV. Josef Hrábek
22.11.2012 - 10:56:28
Mathias - Mě by zajímalo, jak je možné, že ze dvou fotovoltaických elektráren nemá město nic. Pozemky pod jezery se darovaly? Kdo zkoumal bonitu této půdy? Nezaznamenal jsem žádné divadlo, humbuk a referendum, jako v případě VtE. Pěkně v tichoučku, koza se nažrala. Tak je to se vším. Bývalé vedení radnice má těch kostlivců ve skříni přespříliš. Nebo snad krabic bílého?
22.11.2012 - 10:33:15
pavelputa - Pepo, v usnesení zastupitelstva je částka za infrastrukturu celkem 9 787 tis. bez DPH, ostatní částky převáděné na účet sdružení nejsou specifikované a to samé je v poskytnuté smlouvě. Nevím, kdo na tato přesná čísla přišel, když se ještě nic nesoutěžilo. Jestli Ti tento přístup přijde spravedlivý pro město, pak je naše debata celkem zbytečná. Jenom škoda, že město prodává a získy jdou někam jinam, ale jak píšeš, když vše projde standartním schvalovacím procesem, je to asi v pořádku. Ono tak podle toho u nás vypadá.
22.11.2012 - 09:50:02
Pepa - Koukám do přílohy usnesení 15. zastupitelstva (http://www.mustribro.cz/zm_2011/dokumenty/zm_15_2011_priloha01.pdf) ze dne 19.12.2011 bod VI. Prodej pozemků, kde je prodej pozemků, tedy majetku města Stříbra, ve výší pouze 3.9 milionu Kč firmě, která slibuje vybudovat provozovnu zaměstnávající několik stovek lidí. Kupujícímu pak zájmové sdružení právnických osob SWD (IČO 72029617) vybuduje infrastrukturu v ceně cca 24.6 milionu Kč. Takže hned po prvním uvedeném případu je z uváděných 50 milionů za prodej majetku pouze polovina. Bylo by tedy asi pouze ztrátou času zkoumat další uvedené prodeje, které taktéž prošly standardním legislativním schvalovacím procesem. Josef Hrábek
21.11.2012 - 22:17:00
pavelpůta - Poslední prodej majetku města - viz 15. zastupitelstvo 2011, celkem za 28 554 000,--, další předchozí prodeje jsou 13. zastupitelstvo 2011 - BGI 8 050 000,--, další prodej firma Amfora 2 950 000,--, Inutec 8 500 000,--. Více jsem se věnoval tomu poslednímu prodeji, bohužel smlouvu mi město neposkytlo kompletní. Mimo tyto jmenované proběhly další prodeje - viz objekt U věže, STK Lepič a ostatní prodeje. Při žádostech o informace narážím na hradbu mlčení, neochoty, mlžení a odkazů tytu - firma Waystone si to nepřeje. Jako by se jednalo o jejich majetek a ne o majetek města. Zkuste si vyžádat smlouvu o sdružení a o jednotlivých prodejích a budeme mít asi všichni stejnou zkušenost. Desky s uvedenými materiály mám k dispozici a já je poskytnu ochotně a rád každému kdo má zájem.
21.11.2012 - 16:51:53
Mila - Pan Půta sem nic konkrétního nenapíše, protože jím uváděné miliony za prodej majetku v kasárnách v usnesení nejsou.
19.11.2012 - 14:55:23
Pepa - Pavle, vždyť se o ně zajímám, ale Ty mi je nechceš poskytnout! Jako bývalý zastupitel dobře víš, že na všechen majetek, které město v kasárnách prodalo, jsou smlouvy v usnesení zastupitelstva a to je ze zákona na webu města. Nechci nic jiného, než abys těch 50 milionů, co uvádíš níže, rozepsal do jednotlivých částek s odkazem na jednotlivá usnesení, aby se na to mohl podívat kterýkoli občan Stříbra. Pepík Hrábek
17.11.2012 - 15:28:47
pavelpůta - Pepo, všechny ty údaje, o kterých píšu jako člen finanční komise víš a nebo by jsi se o ně měl zajímat.
17.11.2012 - 15:27:30
pavelpůta - Pepo, smlouvy o prodeji majetku města ,které prodává Sdružení Waystone, Ti městský úřad neposkytne celé a poslední prodej a rozdělení peněz je v zápisu zastupitelstva z listopadu 2011. Neumíme si jako město majetek prodat sami, tak využijeme Sdružení, které je neprůhledné, dostane provizi z prodeje a další provizi dostane realitní kancelář Pubec vybraná bez výběrového řízení - částka 750 000,-- Kč. Takhle umí hospodařit jen státní správa, které má na investičním odboru 6 schopných lidí. A ten malý zbytek z prodeje městského majetku se dělí poměrem 60% Waystone s.r.o. a 40% Město Stříbro. A ani k tomuto vyúčtování není možné se dostat. Účetnictví vede neznámá firma z Mariánských Lázní - město má vlastní finanční odbor a opět si neumí tuto činnost zajistit samo.
17.11.2012 - 10:56:07
Pepa - Pavle, když máš tak přesně evidované prodeje pozemků, můžeš nám sem napsat ty částky včetně odkazů na usnesení zastupitelstva, kterými se pozemky v kasárnách prodávaly? Pepík Hrábek
10.11.2012 - 10:00:01
fobus - pro pavelputa-naprosto souhlasím.Co takhle zjistit kolik celkem občanů poplatky zaplatilo a kolik ne?Chtěl bych vědět jak si cikánští spoluobčané lámou hlavu nad tím,že se poplatky zdražují:-)
10.11.2012 - 08:33:09
pavelputa - Správný hospodář neprodá majetek v kasárnech za 50 milionů a město z toho nemá nic.Nenechá na území města postavit 2 fotovoltaické jezera a město z toho nemá nic.Zdraví selský rozum můžu mít i jako bývalý pionýr, svazák a komunista.Určitě ale nejsem takový posera aby jsem se pod svůj názor nepodepsal.
10.11.2012 - 08:04:31
mecenas - Správný hospodář půjde volit bývalého komunistu, ten zná na vše recept, a "Pro Stříbro" a nebo půjde do Kermi. Stačí si vzpomenout na slova pana Štolla, který říkal, že jemu navyšování poplatků za odpad nevadí...
09.11.2012 - 16:52:07
pavelputa - K poplatku za odpad mám jen následující poznámku. V roce 2010 se odvážel odpad pro 9 830 občanů za 4 149 275,-- Kč, odovz stál 500,-- Kč. V roce 2012 odvážíme odpad pro 8 879 občanů / o 951 méně / a stojí to město 4 907 972,-- Kč. Přímá úměra tedy nevychází. Správný hospodář při zdražení ceny vypíše výběrové řízení a porovná si nabídky od jiných firem na svoz odpadu a pak teprve upraví cenu za svoz odpadu. Tímto přístupem města se brzy dočkáme maximální ceny 1 000,-- Kč.
09.11.2012 - 09:41:03
Mila - Nedotujete nás občany, ale podnikatele, kteří svůj odpad hází do popelnic a nic neplatí. Zkasírujte podnikatele a budete na nule. A jde to http://www.denik.cz/moravskoslezsky-kraj/120828-bohumin-zavadi-separaci-odpadu-i-pro-podnikatele-u653.html.
08.11.2012 - 20:50:00
Mila - To by TOPka nepřežila. Kluci z plakátu jsou asi domluvený, že si post zastupitele vyzkouší během volebního období všichni. Prvně a naposled. Jsou pro Stříbro největším zklamáním. Těm pisálkům není radno věřit, když jsou schopni napsat, že jsme ve Stříbře dosud platili 600 Kč, i když zákon povoloval pouze 500 Kč - http://tachovsky.denik.cz/kratce/1153771-stribro-zvednou-se-poplatky-za-odpad.html. Těm je úplně jedno, co napíšou. Fakt důvěryhodné.
08.11.2012 - 17:03:54
sysel - nechci nějak radit, ale nebylo by skutečně nejlepší celej ten zmatek na radnici rozpustit a udělat nový volby?
08.11.2012 - 16:00:51
bubeníček - nedavno se jeden z odstoupivších zastupitelů holedbal ,že je v zastupitelstvu pět učitelů.A to je právě ta chyba! Je třeba na místo starosty zvolit odborníka a to čím dříve,tím lépe.Město momentálně prožívá dobu temna.
08.11.2012 - 15:32:12
alois - Pěkné, takže proto, že budeme mít dalšího lehkoživku MP, který bude popíjející tmavočechy obcházet a raději pouze kasírovat parkující řidiče se zvedají poplatky za odpady. Tomu tedy říkám argument jako prase. Pane starosto, to si děláte legraci? Osobně jsem tedy čekal, že se bude navyšovat a jsem rád, že město nevyužilo maximální možnou sazbu. Argument o třídění beru. My jako rodina třídíme, kontejnerů je po sídlištích dost. Když se ale projdu po centru města, tak jich tedy moc není a ty, které jsou, jsou věčně plné. Docela by mě zajímalo, jak to mají s poplatky za odpad a placení pánové Hrad a Lešák. Ten nepořádek kolem jejich snadných zdrojů příjmů za dávky na bydlení mluví za vše. Platí za každý byt?  
08.11.2012 - 14:48:06
pavel půta - Jo, jo kantor není ekonom, natož řádný hospodář.
08.11.2012 - 14:01:17
sysel - http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/poplatky-za-odpad-zvednou-i-ve-stribre-tamni-zaplati-700-korun-20121107.html
07.11.2012 - 15:08:21
mecenas - 1. Škoda je pouze, že svého potenciálu p. Šrámek nevyužil. Rezignace z pozice předsedy KV i Komise pro národnostní menšiny, neúčast na zastupitelstvu, politikaření atd. To není jeho dobrá vizitka. Panu Cvrkovi st. šlo pouze o funkci, ale co čekal? Vždyť TOPka se distancovala ode veškeré práce a zodpovědnosti... 2. Třídit se učí i malé děti a mělo by to být automatické. Pokud někdo neplatí, pak vymáhat všemi způsoby. 3. Jinde než na Ronšperku nemá rozhledna smysl. 4. Zastřešení bez vhodné technologie přinese problémy. 5. Kdyby MP raději řešila pořádek na náměstí a okolí. I když je pravda, že tmavší občané na neosvětleném  náměstí nejsou vidět. 6. Ve článku o tom pozemku  není zmíněno konkrétní jméno, ale co, vše špatné hodíme, na koho se zrovna hodí...
07.11.2012 - 14:00:00
morrest - Trocha glosování: 1. Pana Šrámka je škoda. 2. Trpělivost, to přijde a maximálních částek se jistě v budoucnu dočkáme. Velmi mě baví představa, že ten, kdo platí odpad bude i radostně třídit, zatím co ten neplatící může odpadky vyhazovat z okna. 3. Najdeme jiné, lepší místo, kde to bude stát.(Chápu, že některé ženy touží po tom, aby ve Stříbře něco stálo, ale jen málo která tím přáním myslí napořád a rozhlednu.) 4. Obávám se, že při použité technologii mražení by se pak musela střecha sejmout, hřiště vybagrovat a udělat znovu a lépe.(Z toho by se dalo usoudit, že je lépe nezastřešovat) 5. Více MP se rovná více pokut za parkování, to dá rozum. 6. Tak nevím, zda se hrabat na katastru a dohledat listiny k podlomením parcely 821 na Kú Stříbro. Až se budu nudit, tak se tam podívám.(Tak nějak pláčou malý děti.)



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro