Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 10. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ze zastupitelstva dne 1. 10. 2012


Úvodem se opět diskutoval neobsazený post místostarosty, ...

kdy v minulém usnesení je splněný bod, že jednotlivé volební uskupení v zastupitelstvu předložily návrh na post místostarosty, i když žádné jméno nepadlo. Zastupitelstvo tak dlouhodobě neplní svoje usnesení o uvolněném místostarostovi.

Protože městská policie je pravidelně pouze diskutována na jednáních zastupitelstva, předložil Bc. Lukeš variantní návrh buď MěP posílit nebo ji zrušit a to i na základě ankety na internetu, kde 2/3 hlasujících požadují její zrušení. Předseda výboru pro bezpečnost občanů uvedl, že státní policie ze zákona vykonává vše co MěP včetně kontroly vyhlášek města a že v případě zrušení MěP bude ale město muset vrátit dotaci na kamery. Ve smlouvě o poskytnutí dotace č. 5473/2010 však podmínka existence MěP není! Dotace byla ve výši 1.1 mil Kč, což je méně než náklady na roční provoz MěP. Zastupitelé doporučili od 1. 1. 2013 přijmout dalšího strážníka MěP a hledat možnost zaměstnat civilního zaměstnance pro sledování kamer, které lze sledovat i na PČR.

 Město Stříbro obdrží dotaci od Plzeňského kraje na projektovou dokumentaci na vybudování cyklostezky Stříbro - Těchlovice do výše 80% nákladů projektu, maximálně však 160.000 Kč.  Cyklostezka by měla vést podél silnice v délce cca 2 km a šířce 3 metry.

Zastupitelstvo novelizovalo 2. 4. 2012 „Požární řád města Stříbra" (PŘ), když v důvodové zprávě bylo uvedeno, že by nemělo dojít k výraznému navýšení stávajících výdajů města Stříbra na požární ochranu z jeho rozpočtu. Do návrhu PŘ byla HZS připomínkována řeka Mže jako zdroj požární vody. Po schválení PŘ zastupitelstvem přišlo upozornění od HZS, že čerpací stanoviště na řece Mži nesplňuje ČSN, protože nánosy nezaručují požadovanou minimální hloubku 1 metr pro čerpání vody. Zastupitelstvo proto přijalo záměr vybudovat čerpací stanoviště nad jezem pod plovárnou, což se neobejde bez finančních prostředků.

Velkou diskusi vyvolal návrh radního Bc. Lukeše, který měl řešit způsob projednání doporučení výborů zastupitelstva, aby se nestávalo, že to samé doporučení se několikrát opakuje, protože se k němu zatím nikdo nevyjádřil. Nakonec na návrh Mgr. Nenutila zastupitelstvo schválilo projednávání zápisů výborů zastupitelstva jako pevný bod na každém jednání.

Ani další návrh Bc. Lukeše ke zvýšení informovanosti nejen zastupitelů o dotacích se neobešel bez rozsáhlé diskuse. Bc. Lukeš navrhl, aby zastupitelé byli na každém jednání informováni, jaké dotace se připravují k vyhlášení, aby bylo případně dostatek času na zpracování žádosti o dotaci. Dále navrhl, aby Odbor regionálního rozvoje MěÚ Stříbro v případě, že narazí na dotaci, kterou by mohly využít i organizace zřízené městem či neziskové organizace, zahrnul tyto dotace do své informace. Zastupitelstvo nakonec schválilo pouze průběžné zveřejňování získaných informací na webových stránkách města, takže dvě pracovnice ORR placené městem Stříbrem budou dělat servis pro celou republiku!

V diskusi k předchozím dvěma bodům se opět přetřásalo špatné předávání informací, kdy ORR, byť to bylo v zápise ze zastupitelstva, nevědělo, že dva zastupitelé předjednali dotační titul k zastřešení kluziště s jinou agenturou, než která žádost o dotaci nakonec zpracovávala. Opět bylo připomenuto, že tato agentura nestandardně dostala plně zaplaceno, jako kdyby žádost byla přijata a že agentura žádala město v době, kdy starosta a místostarosta z TOP 09 byli proti dotaci, o doplnění žádosti, jinak že je neprůchozí. Kontrolní výbor pod vedením předsedy z TOP 09 při prošetřování celé záležitosti nezjistil osobní odpovědnost za zbytečně vynaložené peníze. Provoz nezastřešeného kluziště stojí přes 2 mil ročně a musí se na základě původní dotace ještě několik let provozovat. Diskuse vyvolala předložení a schválení návrhu na opakované předložení žádosti o dotaci na zastřešení kluziště s uvolněním 200 tisíc Kč na práce s tím spojené.

Na základě usnesení minulého jednání zastupitelstva byla předložena studie výstavby rozhledny na Ronšperku a to hned ve dvou variantách - rozhledna připomínající těžní věž, aby se evokovala hornická minulost Stříbra a pak klasická rozhledna. Zastupitelé vybrali první variantu „těžní věže" a uložili zpracování projektové dokumentace. Výška rozhledny by měla být cca 20 metrů, vyhlídka z 16 m.

Schválená varianta rozhledny na Ronšperku.

Z minulého zastupitelstva vč. ankety k Městské policii.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 23.10.2012:Ing. Josef Hrábek


23.11.2012 - 17:28:14
Pepa - Jardo, špatně čtete. Tam je napsáno:“ Protože městská policie je pravidelně pouze diskutována na jednáních zastupitelstva, předložil Bc. Lukeš variantní návrh buď MěP POSÍLIT nebo ji ZRUŠIT a to i na základě ankety na internetu, kde 2/3 hlasujících požadují její zrušení.“ A návrh na zrušení odůvodnil mimo jiné touto anketou http://www.stribro.cz/bread.php?id=4067. Zastupitelé zvolili rozšiřování pravděpodobně na základě přijaté koncepce http://www.mustribro.cz/zm_2011/dokumenty/zm_11_2011_priloha09.pdf, kde chtějí zajistit on-line sledování kamer, což by možná mohl i civilní pracovník a tím by se ušetřilo za jeho výcvik. Dle mých informací např. v Boru MěP nemají a kamery jsou na základě dohody města Boru a PČR vyvedené na služebně PČR v Boru. Jinak chcete-li se dozvědět k tomuto tématu něco více, přijďte na prosincové zasedání zastupitelstva, kde předseda výboru pro bezpečnost bude občany seznamovat s odpověďmi na otázky k policii, na které jsem na posledním zastupitelstvu nedostal odpověď. Josef Hrábek
23.11.2012 - 15:59:12
Jarda - tak nevím , jestli jsme stádo hlupáků ....2/3 hlasujících zastupitelů je pro zrušení MěP, a Bc Lukeš nabízí přijetí dalšího člena ...a ještě civila ....to je ale výsměch .....to je už moc co s námi děláte .....
23.11.2012 - 15:59:10
Jarda - tak nevím , jestli jsme stádo hlupáků ....2/3 hlasujících zastupitelů je pro zrušení MěP, a Bc Lukeš nabízí přijetí dalšího člena ...a ještě civila ....to je ale výsměch .....to je už moc co s námi děláte .....



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro