Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Kaluž


A co dál ....?

Podle vojenské terminologie je kaluž "ohraničená vodní plocha bez strategického významu".Jednu takovou "ohraničenou vodní plochu", nebo-li kaluž, si město Stříbro opečovává již asi 40 let na chodníku na křižovatce ulic Palackého a 28. října. Náprava se nedá v dohledné očekávat, neb podle radních: za a) nejsou peníze, za b) most nepatří městu. To znamená, že i nadále budou muset stříbrští občané bydlící v této lokalitě, používat za každého sebemenšího deště vysokou gumovou obuv, maminky s kočárky budou stále nuceny kaluž objíždět a riskovat jízdu po frekventované silnici. Méně zdatní jedinci budou muset cestu "do města" oželet. Situace se stává ještě napínavější, když v zimě kaluž zmrzne. Cesta pak získává nádech dobrodružnosti. A pak že je kaluž bez strategického významu!



Dne 25.06.2014:MVDr. Karel Janda


26.06.2014 - 12:06:40
Pepa - Vážený pane doktore, na uvedenou kaluž bylo upozorněno na jednání zastupitelstva města Stříbra. Ve své zprávě z jednání jsem k uvedenému napsal: „Zastupitelstvo neuložilo k tomuto podnětu žádný úkol.“ Nemyslím si, že by se každá kaluž ve Stříbře měla hned objevit v usnesení zastupitelstva za předpokladu, že vše funguje jak má. Bohužel asi nefunguje. To, že kaluž se nachází na pozemkové parcele č. 3083/1 ve vlastnictví Plzeňského kraje ještě není na překážku, aby starosta na poradě vedení zadal úkol směřující k oslovení vlastníka a k jednání s ním za účelem ve veřejném zájmu s poukázáním např. na hrozící nebezpečí v zimním období. Pokud by uvedené jednání nevedlo ke kýženému výsledku, může se starosta vahou své funkce do jednání vložit a i kdyby ani to nevedlo minimálně k odstranění nerovnosti znemožňující odtok vody, může na poradě vedení požadovat, že jakmile vlastník bude od města něco potřebovat, odstranění kaluže se stane automaticky předmětem jednání. Bývalo dobrým zvykem, že se starosta na začátku diskuse vrátil k bodům z minulé diskuse, bohužel tento dobrý zvyk nějak během posledního volebního období vyšuměl, takže k inkriminované kaluži se na posledním jednání zastupitelstva nikdo nevyjádřil, zda se s podnětem občanky města Stříbra dále pracuje a v jakém je podnět stavu. Ale možná budeme na příštím jednání zastupitelstva mile překvapeni. Znáte to, kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Uvidíme. Hezký den všem Josef Hrábek
26.06.2014 - 10:27:10
honza - Dobrý motiv
25.06.2014 - 22:31:12
Morrest - V té kritice touto cestou bych byl opatrný, jestli to tu čtou i památkáři, tak se může stát, že se kaluž ohradí a bude památkově chráněna. (Stáří už na to má.) Časem se na ní budou jezdit dívat školní výlety a třeba budeme i na portálu kudyznudy (Prší - nevadí: vyražte se podívat na nejstarší dochovanou kaluž v Evropě. Pokud budete mít štěstí, uvidíte i brodivé obyvatele)



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro