Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 8. září 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zřícenina kostela Sv. Máří Magdaleny ve Stříbře, neděle 28.7.2024 v 10,30h


FOTO z této mimořádné a výjimečné události ve Stříbře v bývalém klášterním kostele ve Stříbře, která se zapíše do novodobých dějin města..Mše svatá po 230 letech na místě bývalého klášterního kostela Sv. Máří Magdaleny.

Zřícenina bývalého klášterního kostela Sv. Máří Magdaleny ve Stříbře hostila zcela ojedinělou mimořádnou duchovní událost. Byla zde sloužena Mše svatá pod širým nebem, celebroval stříbrsky farář Mgr. Miroslav Martiš. Pěvecký sbor řídil plzeňský sbormistr Pavel Dolanský.. Účastníci bohoslužby mohli také vidět původní obraz Máří Magdaleny, který je uložen ve farním kostele Všech svatých. Jednalo se o zcela mimořádnou a ojedinělou duchovní záležitost, kde kulisy mohutného monumentalniho ranně gotického zdiva starobylého kostela, promodlene staletími modliteb duchovní služby, propojí naší současnost 21.stoleti s dějinami starobylého města Stříbra.. Všichni příchozí byli svědky významné události, která se zapíše do novodobých dějin města Stříbra.

28. července LP. 2024 10,30h..

------------

Dějiny klášterního kostela Sv. Máří Magdaleny se datují od roku 1238. Monumentální kostel měl pohnutou minulost. Byl několikrát přestavován, vyhořel a byl znovu obnoven. Minoritsky klášter byl nakonec výnosem Josefa II. zrušen. Kostel však zůstal farním kostelem města. Devastace začala v 18 století (1792), kdy do kostela uhodil blesk, kostel vyhořel. Poté již nebyl obnoven. Dnes je zachováno pouze obvodové zdivo a pulkruhovy presbytář. V bývalém klášteře je Městské muzeum. 





Dne 28.07.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro