Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



ŽÁCI STŘÍBRSKÉHO GYMNÁZIA NAVŠTÍVILI BRUSEL




Třída G7 dne 27. 5. 2023 odletěla do Bruselu. Na čtyřdenní exkurzi do „srdce EU“ nás doprovázely Mgr. Eva Sůvová a Mgr. Petra Baxová, kterým vděčíme za zrealizování této zkušenosti.

Po příletu do Bruselu následovalo ubytování, a pak jsme konečně mohli začít prozkoumávat krásy hlavního města Belgie a ochutnávat typické místní lahůdky, např. čokoládu, vafle a hranolky. Nechyběla ani zastávka u oblíbeného komiksového Tintina, Šmoulů nebo sošky čůrajícího chlapečka.

Během soboty jsme navštívili Dům evropských dějin a absolvovali komentovanou prohlídku města. Místní průvodce nás seznámil s významnými památkami a zajímavostmi o historii a kultuře Bruselu. V neděli jsme navštívili slavné Atomium, Planetarium, Muzeum designu a prozkoumali historické centrum. Následující den nás ohromil pohled na celé město z obřího vyhlídkového kola. V evropské čtvrti jsme pak navštívili Parlamentarium (návštěvnické centrum EU parlamentu), kde mimo jiné proběhla velmi zajímavá diskuze s českou pracovnicí Evropské komise, která nám přiblížila svoji práci a život v Belgii. Poslední den nás čekaly zlaté hřeby celého programu. Měli jsme jedinečnou možnost navštívit centrálu NATO, kde nás provedl stříbrský rodák Mgr. Radek Visinger, Ph.D. Velmi zajímavé byly také diskuse s ředitelem auditu NATO a se členem českého zastoupení v NATO. Byli jsme poctěni, že si na nás udělal čas velvyslanec ČR při NATO, PhDr. Mgr. Jakub Landovský, Ph.D. Naším posledním cílem byl Evropský parlament. Vyslechli jsme poutavou prezentaci a navštívili jednací sál parlamentu. Tyto dvě instituce nás velmi zaujaly a možná nasměrovaly některé z nás na budoucí profesní dráhu.

Exkurze se nám velmi líbila, měli jsme možnost lépe pochopit důležitost členství naší republiky v EU a v NATO.

David Bača a Nikola Poláková, G7





Dne 06.06.2023:Adéla Mottlová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro