Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ani sníh nezastaví stříbrské atlety




Se sněhovými vločkami neohroženě vběhlo 19.11.2022 vstříc zmrzlé trati v Bělé nad Radbuzou 60 atletů a atletek TJ Baníku Stříbro v rámci závodu Bělské pětky, který byl současně od kategorie dospělých (ročníky 2002 a starší) až po mladší žactvo (ročníky 2009-2010)  Mistrovstvím Plzeňského kraje v přespolním běhu. Zástupci domácího klubu se s obtížnými podmínkami skvěle vyrovnali a podařilo se jim mezi 274 přihlášenými běžci vybojovat 6 cenných kovů, ale hlavně získat mnoho zkušeností do dalších závodů, nejen těch krosových. 

Jako první ze stříbrské výpravy přebírala stříbrnou medaili mladší předžákyně Kateřina Bernášková (2013). Mezi staršími předžákyněmi (2011-2012) poté celé startovní pole zanechala 6 vteřin za sebou Leona Fišáková. Následně Adam Košátko ozdobil svou premiéru na přespolním běhu titulem mistra Plzeňského kraje v kategorii mladších žáků (2009-2010). Svými výsledky na mistrovství Adam získal místo ve štafetě Plzeňského kraje na Finále běžeckého poháru mládeže, které se bude konat 26.11.2022 v Rumburku v rámci závodu Mistrovství České republiky v krosu. Spolu s Adamem bude členem výpravy i starší žák Ondřej Špiroch a mezi náhradnicemi v nominaci figuruje i mladší žákyně Stela Kořínková. 

Krajskými šampiony byli korunováni též starší žák Ondřej Špiroch (2008) a jeho bratr Jiří Špiroch (2005) mezi dorostenci. Na závěr programu svoji sbírku umístění z krajských mistrovství rozšířil 2.místem junior Štěpán Trávníček (2003).  

Jirka i Štěpán budou startovat v rámci Mistrovství České republiky v krosu mezi juniory a budou reprezentovat Baník Stříbro.    

To, že ani sníh není protivníkem, kterého by nešlo porazit a není potřeba se ho bát, ukázali všichni zúčastnění nejen převedenými výkony, ale i přes drkotání zubů úsměvy. Takže všem klobouk dolů, nebo třeba i novou oddílovou běžeckou čelenku, která díky podpoře firmy Canpack Czech rozšiřuje oddílovou výbavu členů. 

 

Tereza Záhořová  

 





Dne 23.11.2022:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro