Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pokud je vše v pořádku


mi napsala v komentářích paní Veselá. …

Není. Než vstoupilo do komunální politiky hnutí ANO, tak docházelo k třenicím mezi stranami jen před volbami a po volbách již pokračovala víceméně spolupráce stran pro město. Hnutí ANO přineslo do zastupitelstva permanentní volební kampaň.

K dobré práci zastupitelstva přispívá práce výborů zastupitelstva a komisí rady města, do kterých strany nominovali své odborníky na tuto oblast. Fungovalo to tak, že každá strana dosadila do výborů a komisí po jednom zástupci.  Je pravda, že se pak někdy lišilo doporučení výboru/komise od přijatého usnesení. To ale politicky nevypadalo dobře a na zastupitelstvu pak musel padnout protinávrh s nějakým zdůvodněním.

V uplynulém volebním období se ale výsledky voleb začaly promítat i do obsazování výborů a komisí, takže dovedete si asi představit špičkového opozičního odborníka, jak nadšeně chodí na každé jednání, pokud je politicky přehlasováván. To je ke škodě města.

Město má zřízen hospodářsko investiční odbor (HIO), který plní rozhodnutí zastupitelstva a garantuje, že vše bude v souladu s platnou legislativou. HIO aktuálně spadá pod starostu a jak jste mohli sledovat, byla na tomto postu pod panem starostou velká fluktuace, proto se pan starosta nechal pověřit zastupováním na pozici vedoucího HIO, takže pan starosta tak šéfoval sám sobě a kontrolní funkce HIO byla tím pádem zpochybněna.

K úplné absurditě došlo, když se pan starosta nechal jmenovat předsedou komise pro výběrová řízení. Takže v oblasti, ve které tečou největší peníze, místo tří lidí na pozici starosta-vedoucí HIO-předseda komise pro výběrová řízení, což má fungovat protikorupčně, figuruje jeden člověk. A to si ještě nechte od některého z členů komise vyprávět, jak komise funguje.

Hnutí ANO personálně vysává a likviduje ostatní politické subjekty. Na celostátní úrovni tak nemá s kým tvořit koalice, u nás ve Stříbře oslovuje úspěšné zastupitele z minulých voleb a sliby je lanaří k sobě. Dokonce i ty, kteří na ANO celou dobu nadávali. Když se jich na to zeptám, tak jsou proti Babišovi pořád, ale ve městě je to jiné prý jiné. Nicméně Babiše tím, ať chtějí nebo ne, podporují. Od okolí pak slyším, že ve Stříbře není koho volit. Nezbývá nic jiného než křížkovat.

Zatímco standardní politické strany fungují zespodu z členské základny směrem nahoru, u populistických hnutí je to většinou naopak, protože málokde je členská základna. Takže se pak plní příkazy shora, třeba proinvestujeme se z krize a protože obce a města vesměs v minulosti hospodařila dobře a na účtech jim leží peníze, tak je potřeba na to jejich peníze použít a pokud dojdou, tak si přeci lze vzít úvěr, který sice budou splácet příští zastupitelstva, ale bude se říkat, že za nás bylo lépe. Jenom aby nepřišlo třeba tornádo. Zastupitelé v minulosti při předložení finanční náročnosti výstavby a provozu bazénu od jeho realizace couvli a čekali na dotaci na venkovní koupaliště, které například v Dobřanech postavili za necelých 30 milionů, I končícímu zastupitelstvu se pravděpodobně nechtělo do odsouhlasení výstavby bazénu, a proto se alibisticky rozhodli pro referendum, aby nemuseli rozhodovat sami. Proto jsme je ale nevolili, oni dostali důvěru občanů a rozhodnout měli oni. Výsledek referenda je sice závazný i pro další zastupitelstva, ale časový horizont zákon nestanovuje.



Dne 23.09.2022:Ing. Josef Hrábek


23.09.2022 - 18:14:46
Pepa - Dobrý den pane Matúši, „úspěšný zastupitel z minulých voleb“ myšleno ten, co obdržel hodně hlasů, není automaticky synonymem pro „schopného“ zastupitele. Pokud mé uvádění skutečností berete jako zastávání se ... . Na čísla moc paměť nemám, myslím, že to bylo 430 miliónů, ale ruku do ohně za to nedám. Co si pamatuji ale naprosto přesně, že to byla pouze účetní hodnota předávaného majetku a že se mluvilo o tom, že skutečná hodnota není ani poloviční, to byla hluboká krize. Není to tak černobílé, jak to dnes s odstupem času vypadá, doporučoval bych Vám pročíst zápisy z tehdejšího jednání zastupitelstva. S pozdravem Hrábek
23.09.2022 - 10:03:32
Marek_Matúš - Vážený pane Hrábku, při Vašem věku se divím, že se té SOCDEM tak zastáváte, ale zas na druhou stranu, raději si přečtu Vaše názory na „nefungování“ města, než tu číst ty běžné zelené zvrácenosti a linky na televizní debaty. Osobně proti současné radniční koalici nic zásadního nemám, zatímco socdemákům nikdy neodpustím prosazení smlouvy s Waystone. Tato v dobré víře prosazená smlouva téměř připravila město o majetek za téměř půl miliardy. Brečet tu nad tím, že hnutí ANO přebere schopné lidi z ostatních stran, je úsměvné již jen z pohledu toho, že v těch „vykradených hnutích a stranách“ museli zůstat jen ti méně schopní. No od Vás jsem čekal cokoli, ale rozhodně ne podprahovou reklamu na Ano. :-) Nastávající období bude bezpochyby to nejtěžší, které většina z nás zažila. Ať se na radnici dostane kdokoli, tak mu není co závidět, všem budoucím zastupitelům přeji mnoho zdraví (bez toho to nejde), pevné nervy (nás rejpalů je moc), rozhodnou mysl (konat nepopulární rozhodnutí) a rodinnou pohodu (bez té to prostě nejde).
23.09.2022 - 09:53:28
Pepa - Severko děkuji za upozornění, opraveno. Hezký den Hrábek
23.09.2022 - 09:02:55
severka - Další článek a pokus o vzkříšení ČSSD ve Stříbře. Naštěstí ČSSD ani nepotřebuje ANO, ale zničila se sama tím, že odstřihávala úspěšně lidi z vedení. No a ve Stříbře? Vždyť se stačí podívat na kandidátku, kde jsou nějaké osobnosti? Bývalí senátoři nebo poslanci? Po neúspěchu to ani nezkusí právě odspoda. A malý detail - v komunálních volbách se křížkuje, kroužek si nechte na jindy.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro