Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zahradní slavnost




29. červen byl pro žáky naší školy nejen předposledním dnem školního roku, kdy se ve třídách uklízí a připravuje vše například na malování učeben a další práce, aby nový školní rok mohl proběhnout v pěkném prostředí. Naši žáci kromě těchto činností museli zvládnout ještě i přípravy na letní Zahradní slavnost, která byla pro děti, jejich rodiče a učitele rozloučením s letošním školním rokem a pro veřejnost ukázkou, co všechno u nás ve škole dokážeme.

A tak se od rána piloval program, stavěly se stany, aby v případě nepříznivého počasí mohla alespoň část programu proběhnout v areálu školního parku. Bylo se proč obávat, od rána všichni sledovali předpověď počasí, a ta na odpoledne rozhodně příznivá nebyla.

Ale svatý Petr snad držel nad Stříbrem rozevřený deštník a celé odpoledne proběhlo bez jediné kapky deště.

Programová část začala přesně ve 14 hodin. Na připravené lavičky se rozesadili rodiče žáků se svými dalšími ratolestmi, tetičky, babičky a další příbuzní našich žáků. Ti už se těšili na svá vystoupení.

A tak jsme mohli všichni sledovat pěvecká, recitační a taneční vystoupení dětí 1. stupně. Shlédli jsme malou módní přehlídku a dramatizaci pohádky O Honzovi v provedení žáků 8.a 9. třídy, kde nechyběly ani krásně malované kulisy zhotovené samotnými žáky.

Protože našimi hosty byla i skupinka dětí a jejich rodičů z Ukrajiny, poslechli jsme si v jejich podání několik ukrajinských písní. Za své vystoupení obdrželi ukrajinští účinkující drobné dárky a vyslechli ukrajinskou lidovou píseň v podání žáků naší školy.

Přišel čas na ocenění nejlepších žáků jednotlivých tříd a na rozloučení s žáky 9. ročníků, kterým jejich třídní učitel popřál hodně úspěchů v dalším životě.

V parku naší školy vzniká naučná stezka, a právě její první část s hmyzím domečkem a okrasným jezírkem byla dnes otevřena.

Po tomto programu čekal bohatý doprovodný program: foto koutek, střelba z luku, výroba květinových klobouků, malování na obličej, zahradnická dílnička, kreslení křídami a hod míčkem na cíl.

Rodiče, hosté i žáci se mohli občerstvit u stánku s kávou, ovocnými limonádami, výbornými bylinkovými pomazánkami, borůvkovými a švestkovými koláči či úžasnými žloutkovými věnečky. Vybral si jistě každý.

V závěru krásného odpoledne nás čekalo překvapení. Byly to orientální tance v provedení 3 téměř profesionálních dospělých tanečnic.

Komu poděkovat za zdařilé odpoledne plné zábavy, písniček, tanečků a dobré nálady? Určitě všem zaměstnancům naší školy – pedagogům i nepedagogickým pracovníkům, dětem za snahu předvést co nejlepší výkony, organizaci MAS za spolupráci a zapůjčení stanů a v neposlední řadě snad i svatému Petrovi, že nad ZŠ Revoluční držel až do pozdních odpoledních hodin roztažený nebeský deštník.

                                                                        Mgr. Hana Kovářová, učitelka





Dne 01.07.2022:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro