Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zakončení projektu Erasmus+ ve Štrasburku




Slavnostní zakončení projektu Erasmus+ ,,Stand Up, Europe!“ ve Štrasburku

V jednom z hlavních měst EU proběhlo od 24. – 27. 3. 2022 závěrečné setkání koordinátorů projektu Erasmus+ ,,Stand Up, Europe! The Courage to Stand Up For Diversity In Europe – Then And Now“.

Cílem bylo uzavřít a zhodnotit úspěšnou spolupráci žáků a učitelů ze čtyř evropských škol (ČR, Francie, Německa a Řecka). Během téměř tří let se účastníci projektu věnovali zpracování tématu národního socialismu a odboje proti němu v období 1933 – 1945. Krom historického tématu se zabývali také problémy současné Evropy. Hlavním jednacím jazykem byla angličtina.

Projekt původně plánovaný na dva roky se kvůli pandemii koronaviru prodloužil a ze čtyř zapojených škol zůstaly pouze tři – česká, německá a řecká. I přesto byla dodržena původní náplň projektu, a to především díky přesměrování dvou projektových týdnů do online prostředí.

Výsledky projektové práce jsou zhmotněny v publikaci sestavené ze všech projektových materiálů a dostupné ve čtyřech jazycích. Dalším produktem je příručka, která radí, jak postupovat při přípravě a plánování mezinárodního projektu.

Projekt finančně podpořený EU měl velmi dobrý ohlas nejen u studentů, ale i pedagogů a vedení zúčastněných škol.

Eva Junková, Marie Mašková – koordinátorky české skupiny





Dne 31.03.2022:Adéla Mottlová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro