Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mistrovství Plzeňského kraje mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek




V neděli 16.ledna 2022 pražská sportovní hala Otakara Jandery hostila sportovce Plzeňského kraje. Po minulém roce, kdy bylo mnoho závodů zrušeno, se tento rok přes všechna nezbytná hygienická opatření Mistrovství Plzeňského kraje konalo. Za klub TJ Baník Stříbro závodilo 15 atletů a atletek. Celkem získali 18 medailí a z toho celkem 6x tu nejcennější.

Časový sled disciplín začínal nejkratší sprinterskou distancí a to během na 60m a koulí žen. V hojném startovním poli se mezi sprintery představil v kategorii mužů (stále ještě junior) Tomáš Všetička. V rozběhu zaběhl čas 7,36 a ve finále ho celkovým 10.místem vylepšil ještě o dvě setinky a stanovil si tak nový osobní rekord. V kategorii žen na něj navázala jeho sestra i trenérka Kamila Všetičková, které ve finále těsně uniklo 2.místo a nakonec s časem 8,28 vybojovala bronzovou medaili.

Adam Fliegel se v kategorii dorostenců dostal do finálového běhu díky osobnímu rekordu, který ve finále ještě vylepšil na čas 7,53, a proťal cílovou pásku na 2. místě. Na svůj úspěch navázal ještě v vrhu 5kg koulí, kde soutěž vyhrál o necelých 5 metrů před ostatními soupeři. Jeho nejdelší vrh měřil 15,60m.

Představil se také Miroslav Houžvička, jenž ve finále 60m skončil těsně pod stupni vítězů. Z Prahy si odvezl nový osobní rekord 7,55. Adéla Košátková se umístila ve stejné disciplíně na stříbrné pozici s časem 8,23. Svou halovou premiéru si splnila také Kateřina Růžičková v běhu na 60m a později na 200m.

V zahajovacím závodě ve vrhu koulí žen ovládla závod svěřenkyně Romana Mužíka, Denisa Hrušková. Soutěž vyhrála s novým osobním maximem 11,75m.

Velké zastoupení měl klub TJ Baník Stříbro ve skokanských disciplínách. V sektoru trojskoku mužů startoval Adam Matulka, který oblékal dres AK Škoda Plzeň. Adam byl s výsledkem spokojen, za 11,45m získal stříbrnou medaili. Také startoval i ve skoku vysokém, kde s osobním rekordem 174m obsadil stejně jako v dálce 5,74m 6.místo. Premiéru halového trojskoku měl Ondřej Honzík, který svým nejlepším výkonem 11,39m vybojoval 3.příčku.

Poprvé trojskok skákala Adéla Košátková a ovládla soutěž dorostenek osobním rekordem 10,53. Výškařka Michaela Švábková v sektoru získala skokem 1,55m bronzovou medaili. Za svými svěřenkyněmi nezaostala ani jejich trenérka Veronika Matulková, když ovládla soutěž trojskoku žen výkonem 11,48m a skončila na 3.místě ve skoku dalekém.

Na delších běžeckých distancích vyhrál Štěpán Trávníček. Pod vedením Alexandra Matulky získal zlatou medaili na trati 800m za čas 1:55,12 min. Na 3000m se představila Soňa Müllerová, která časem 11:24,14 min proběhla cílovou čarou na 2.místě. 3000m zaběhl časem 9:52,85 v kategorii mužů Lukáš Kopča a také dorostenec Jakub Souček, jenž finišoval časem 9:33,76 min. Kuba za tento výkon bral bronz.

Na konci časového programu proběhly závěrečné individuální disciplíny, konkrétně běhy na 200m. V kategorii dorostenek svůj běh i celkové pořadí ovládla časem 25,37s Tereza Záhořová, jenž je svěřenkyně Veroniky Matulkové. Na této trati závodili dále Miroslav Houžvička, který mezi dorostenci obsadil 6.místo (24,72s), Ondřej Honzík (26,28s) a Tomáš Všetička, který dokončil závod mezi muži za 23,58s. Všichni tito sprinteři běželi na závěr večera společně s Adamem Flieglem štafetu 4*200m. Za krásný štafetový souboj si na krk  pověsili bronzové medaile.

Všem atletům a trenérům gratulujeme a budeme držet palce na další atletická utkání.

Tereza Záhořová.





Dne 21.01.2022:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro