Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 8. září 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Malováno světlem. Maluje Milan Deredimos.


Venkovní výstavu fotografií u Poledniku vřele doporučuji. Vidět ji můžete do 30.6.2024.

Fotografie má mnoho podob. Se vznikem digitální fotografie se stala dostupná každému z nás. Na světě vznikají  denně miliardy fotografií, které zároveň zanikají. Bliknou a zhasnou. Některé však zůstávají. Jsou to ty, o kterých autor přemýšlí, které vznikají v jeho hlavě, v jeho mysli. Jedním z těch kteří o fotografii přemýšlejí je Milan Deredimos.

 Fotograf Milan není reportér ani krajinář. Nefoti svoje selfie, ani uzasne západy slunce. O svých fotografiích přemýšlí dlouho před tím nežli vzniknou. Jeho doménou jsou nalezená i inscenovana zátiší, vždy s nějakým nápadem. Někdy minimalisticka jindy přecházející do abstrakce. Vždy používá světlo jako štětec fotografie. Tu a tam si jakoby odskoči do krajiny nebo portrétů, vždycky s předem daným záměrem. Pro laika jsou někdy jeho fotografie jaksi ztěžkle, hledajíce cože to vlastně je. Ale o to panu Milanovi nejde. Jde mu o krásu tvaru, o harmonii vnímání, ne, jeho fotografie opravdu nemusí býti ostré, musíte se v nich cítit dobře. Světelně dobře.

Pan Milan Deredimos je aktivní člověk. Je mimo jiné výrazným členem stříbrskeho fotoklubu. Je take členem volného sdružení regionálních výtvarníků Stříbrska, Stříbrske palety. Jeho výtvarné počiny nekončí fotografií, má blízko i k malbě. Nakonec výtvarná fotografie a malířství  jsou přátelé. Nezapomeňte, výstava je k vidění do 30.června.





Dne 15.06.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro