Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. července 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Vernisáž obrazů Slávky Stachové


Výstava obrazů Slávky Stachové byla zahajena v městské knihovně vernisáži 5 června v 17 hodin. Na vernisáži samotné vládla pohoda, všichni přítomni se jenom usmívali..

Slávka Stachová  je stříbrská amatérská výtvarnice, ( Amateur - dělati s láskou) která představila návštěvníkům svoje zajímavé obrazy. Obrazy s fantazií, s nápadem, jež nezná hranic. Každý obraz má rukopis malířky, poznáte jej na první pohled. Pohybuje se na hranici naivniho umění , jež umocňuje dalšími a dalšími nápady , které vycházejí z původního námětu obrazu, jakoby přicházely v průběhu malování z neviditelného světa umění. Žádný z vystavených obrazů není jenom  obraz,  právě fantazie autorky je pro vnimatele pootevřením do jiného vidění věcí okolo nás. Jenom málokdo tohle umí. Další zajímavosti je velikost obrazů, pohybujíce se od skoro miniatur až po velká plátna. Každý motiv, každý napad(y) má svůj jedinečný rozměr. Skvělé!

Naivni umění je jakýsi nový umělecký směr (18-19.stoleti) Malíři, často autodidaktove používají  i  jednodušší  malířské techniky s dokonale promyšleným propracovaným detailem, jež zavádí diváka do světa kouzel a symbolů. Tato výtvarná díla bývají často spojená se sny a fantazií autora. Pozor nejedná se v žádném případě o ztotožneni s dětskou jednoduchostí. Malířů představující Naivni umění je celá řada např. Henri Rousseau.

Slávka Stachová je mimo jiné také členkou  Stříbrske palety, sdružení amatérských výtvarníků z regionu. Nedávno obdržela cenu Franze Rumplera (*4.12.1848 Tachov) za malbu. Osobně bych paní Slávce popřál, aby se svými obrazy potěšila i diváky mimo region Západních Čech, její obrazy si to určitě zaslouží.. 

 

 





Dne 06.06.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro