Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 8. září 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Most nebo Metro?


Staví se ve Stříbře most přes potok, nebo metro? Zástupce firmy nemá pro stříbrske dobrou zprávu.

Tenhle kamenné můstek přes Mlíkarenskej potůček Stříbro ještě proslavi. Jistě jste si všimli, že se díra v zemi v místě křižovatky U Jána pořád zvětšuje a zvětšuje. Stavbaři tedy jedou ze všech sil. . Termín 08/2024 se nezadržitelně blíží. Červenec Srpen. Zástupce firmy na dotaz zdali dodrží uvedeny termín sdělil- to sotva, máme nejmíň měsíc zpoždění..? Důlezite je v tomto případě slůvko Nejmíň Ň.. Tohle opravdu není pro stříbrské dobrá zpráva.. Tahle obrovská jáma se neustále zvětšuje.

Bejt domečkem čp. 500, stojicim na samém okraji obrovské diry třásl bych se strachy. 

Je potřeba pochválit, že kvůli opravě mostu přes Mlikarensky potůček, byl vybudován semi severní obchvat města. Akurat ty kamiony co najizdeji z Techlovicke (silnice I. třídy č. 230 směr Cheb) se nevytoci do obchvatu a musí najizdet do protisměru hlavní silnice,  křižovatka je příliš úzká, tím se zvyšuje nebezpečí havárie, auta najizdejici z obchvatu do Techlovicke musí couvat a uvolnit místo v protisměru křižovatky odbočujicimu kamionu. Že tam bývá dlouhá zácpa je zřejmé. Kde udělali dopravní inženýři chybu? 

 Dále je treba sdělit, že město Stříbro NENI investorem stavby. 

Mlikarenskej potok je také hranicí památkové zóny města. Je tedy problém kvůli kamennému mostku o kterém skoro nikdo nevěděl, nebyl totiž ze silnice vůbec vidět, že by cenná historická památka? S památkáři nebyl problém řika zástupce firmy. V čem je tedy problém. Rozsah prací je podstatně větší, nežli se původně uvažovalo. Mimo jiné se zpevňuji břehy potůčku a to obrovskými kameny, ta stěna už je zčásti vidět, proto jsou nutné masivní betonové základy. To vše pro případnou povodeň.?

 Ten Mlikarensky potucek samou hrůzou vyschnul... 

Ještě k termínu. Na ceduli je psáno 09/2023 zahájení a  08/2024 dokonceni. Tak uvidíme. Pro srovnání, výstavba průměrného dálničního  mostu trvá cca18 měsíců.. Vzhledem k tomu jak uzavírka mostu  a objížďka přes sídliště obtěžuje občany Stříbra by člověk předpokládal že stavbaři termín co nejvíce zkrátí... A taky něco občanům sdělí. Se začátkem prázdnin se situace dále zkomplikovala..

PS. Na přiložených fotografiích jsem nenašel Jediného pracovníka zhotovitelske firmy. 

 





Dne 01.07.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro