Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



HALOVÁ ATLETICKÁ SEZÓNA DOVRŠENA NA MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY




Halová atletická sezóna opět dospěla ke svému konci. Pro atlety z TJ Baník Stříbro začala prosincovými závody v Plzni, následně se přenesla na Krajská mistrovství v pražské Stromovce a byla zakončena na Mistrovství České republiky v Ostravě, nebo začátkem března v Praze. Stejně jako minulý rok přinesla nové osobní rekordy, zkušenosti, radost a hezká umístění, zde jsou nějaká z nich:

Na Krajském mistrovství Plzeňského kraje dorostu, juniorů a dospělých vybojovali třetí místo dorostenka Soňa Horáková na trati 60 m př. a junior Ondřej Petrovič v dálkařském sektoru. Bronzovou medaili si domů odvezla také Petra Válková za závod na 3 000 m. Nejcennější kov si na krk pověsil Jiří Špiroch, když překonal vzdálenost 3 000 m v novém osobním rekordu 8:34,04. Jirka se právě s touto tratí nominoval na Mistrovství České republiky juniorů, kde v nabité konkurenci doběhl o necelé 3s za vítězem a bral tak stříbrnou medaili. Na Mistrovství ČR startoval také jeho mladší bratr Ondřej, který si v sobotním závodě dorostenců na 3 000 m své osobní maximum posunul o více jak 18s a doběhl pátý.

V neděli své umístění ještě vylepšil, když na distanci 1500m doběhl druhý. Ondra i Jirka během zimní sezóny absolvovali také bronzový mítink v přespolním běhu v Itálii, z kterého si Jirka odváží 4.místo a Ondra místo třetí.

            Krásná umístění byla k vidění i na Krajském mistrovství žactva. V Praze bodovala Leona Fišáková, která ovládla závod na 150m a doplnila to ještě dvěma druhými místy na 800 m a ve štafetě 4x200m. Zlato na 800m si odvezla Johanka Machulková. Závody na 60m překážek si stříbrští atleti podmanili. David Krejčí ovládl překážky mladších žáků v nejlepším letošním českém výkonu a poté přidal stříbro ze 150m. Závod překážek mladších žákyň nejrychleji proběhla Amálka Matulková, která ještě brala prvenství v dálce a doplnila to stříbrem se štafetou. Stříbrná na překážkách skončila Eliška Svobodová, ale zlato si dovezla ze skoku vysokého. Bronz na překážkách si na krk pověsila Kristýna Kozáková a také Daniel Coufal v běhu na 60m. Na této trati si odvezla stříbrnou medaili i Ema Valíčková. Medaili jsme dovezli i z koulařského sektoru zásluhou Anežky Baxové, která získala bronzovou medaili.

Z kategorie starších žáků vybojoval zlato Adam Košátko na 800m. Adam se výsledkem na této trati nominoval na Mistrovství České republiky, závod však bohužel vinou zranění nedokončil. Mistrovství ČR se neobešlo ani bez Daniela Coufala, který v sobotním programu zapsal 13.místo v závodě na 60m, díky vylepšení osobního rekordu a doplnil to ještě vyrovnáním osobního maxima na 150m v neděli.

            Nejen těm, co zde byli zmínění, moc gratulujeme a doufáme, že venkovní sezóna bude stejně tak úspěšná jako ta zimní.

 

Tereza Záhořová





Dne 05.03.2024:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro