Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Tůr de Lužná 2023


V sobotu 5.8.2023 proběhl 15. ročník ...

cyklovyjížďky Tůr de Lužná. Přes nepříznivou předpověď počasí se do Lužné dostavilo 103 cyklistů. Bylo pro ně připraveno několik tras v rozmezí od 15 – 40 kilometrů. I tak si je někteří upravili podle sebe, podle svých schopností, nebo třeba i jen proto, aby se vyhnuli úsekům, kde by mohlo být blátivo a louže. Těch bylo na cestách, díky předchozímu deštivému počasí, poměrně dost.

Deštivé počasí si neodpočinulo ani v sobotu a neodpustilo si nás lehce pokropit i během vyjížďky. Nebylo to ovšem nic, co by se nedalo zvládnout a vydržet. Někteří dokonce tuto lehkou přepršku přečkali v Novém Sedlišti, kde probíhaly závody v požárním útoku a kde také byla plánovaná zastávka s občerstvením, takže s klobásou a pitím vypadá pár kapek příjemněji.

Dále cesta probíhala v okolí Starého Sedliště, Tisové, Dolů a zpět do Lužné přes Bor. V Dolech, kde místní slavili na návsi u kapličky pouť, bylo možné dát si opět něco dobrého k pití a jídlu. V cíli v Lužné byly připraveny různé dobroty z grilu, studené i teplé nápoje a také něco sladkého ke kávě a čaji. Jak se už stalo jistou tradicí při těchto organizovaných vyjížďkách, tak i tady část účastníku po dojetí do cíle a občerstvení, odjela domů, nebo za jinými povinnostmi. Další poseděli a povídali si zážitky z cesty, ale i jiné vzpomínky, protože se zde potkávají přátelé, kteří se během roku neměli možnost potkat.

I letos se zábava protáhla a poslední účastníci se rozešli až v pozdních odpoledních hodinách. Za zvládnutou organizaci bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravách, vlastním průběhu a následném úklidu. Poděkování také patří sponzorům RS Reklama-Tisk, Farma Čečkovice, dále také Městu Bor a SDH Bor za zapůjčení stanů a laviček.

 





Dne 06.09.2023:Petr Pich





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro