Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Učitelé Gymnázia Stříbro se vzdělávali v zahraničí




Naše škola v tomto školním roce úspěšně realizovala dva evropské projekty Erasmus+. První z nich byl určen pro žáky OA a hlavní aktivitou byly pracovní stáže v irském Dublinu. Ten druhý, s názvem Profesní rozvoj pro učitele GOAS, pak cílil na rozvoj odborných kompetencí pedagogů. Do projektu se zapojili celkem 4 učitelé, kteří absolvovali týdenní vzdělávací kurzy ve Španělsku a Řecku. Během těchto kurzů měli naši kantoři šanci získat nové informace a nápady do výuky svých předmětů (anglický jazyk a matematika), sdílet své zkušenosti s kolegy z různých evropských zemí a následně předat tyto poznatky vyučujícím naší školy. Všichni účastníci se shodli, že zahraniční kurzy pro ně byly velmi přínosné.

Mgr. Eva Junková svoji účast v projektu komentuje takto: „Týdenní kurz v Barceloně, zaměřený na kreativní strategie ve výuce cizích jazyků, mi přinesl mnoho prospěšných teoretických i praktických poznatků, které uplatňuji při svých hodinách. Zároveň mi nabídl možnost pobývat v nádherném městě, poznávat jeho památky, katalánskou kulturu a historii. Kombinace příjemného s užitečným, což se mi na učitelském programu Erasmus+ velmi líbí, a pokud bude v budoucnu možnost, ráda ji znovu využiji.“

Škola usiluje o pravidelnou účast svých studentů i pedagogických pracovníků v evropských projektech, protože mezinárodní aktivity nám umožňují zkvalitňovat výuku a vzdělávat se v širším kontextu.

Mgr. Petra Baxová, koordinátorka projektu





Dne 19.06.2023:Adéla Mottlová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro