Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Žáci ZŠ Revoluční v údolí Mosely




     Projektové setkání partnerských škol v týdnu 22.-26.5.2023 se uskutečnilo v německém Leiwenu, které zorganizovala německá škola z Rudolstadtu ve spolupráci se školou ze Schweichu.  Tematem byla „Ekologie a ochrana životního prostředí v Baltském moři“.

     Společně s dalšími školami z Polska, Německa a Chorvatska si naši žáci prohlédli likvidační a recyklační středisko A.R.T. Mertesdorf. Recykluje se zde stavební odpad, asfalt nebo vytěžená zemina. Jedním z produktů recyklačního procesu je kompost, směs hnojiva a humusu pro domácí zahradu, kterou si zde můžete zakoupit.

     Odpoledne si žáci společně s průvodkyní prošli přírodní park South Eifel.  Součástí parku je i Ďáblova rokle, která dostala název po zkamenělinách připomínající ďáblovy rohy. Paní průvodkyně seznamovala návštěvníky mezi skalními věžemi o možnostech ochrany životního prostředí a vyprávěla jim i o zkamenělinách mořských živočichů.

     Další den obdivovali účastníci projektu památky města Trevír, například bránu Porta Nigra, která zůstala zachovaná z původních čtyř bran římského města, Konstantinovu baziliku a katedrálu sv. Petra. Prohlídku města zakončili projížďkou na lodi po řece Mosele. Večer si všichni zahráli bowling.

     Poslední den týdne si žáci oblékli rukavice, do ruky vzali pytle a vydali se procházkou při řece Mosele sbírat odpadky.

    Pro všechny to byl týden plný nových zážitků a poznání.

 

Erasmus+ Jana Šmídová





Dne 08.06.2023:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro