Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



JAK ŠEL ČAS...


Vernisáž v Mestskem divadle v Mariánských lázních začala 14.unora v 16 hodin. Jak šel čas říká Jan Rybecky..

Jak jde čas? Čas je vlastností hmoty. Je dán všemu hmotnému světu okolo nás, tedy i nám lidem. Je darem lidem jako je Jan Rybecky, stribrsky malíř ze Strážnice. Jan, přáteli nazývaný Jeník je příkladem člověka, malíře, který využije dar času naplno. Vědom si pomijivosti dění okolo nás zachycuje ve svých obrazech motivy krajiny, přírodních krás okolo nás. Ve svém věku je stále vitální, ale i více pokorny. Více chápe souvislosti života a dění okolo nás. Žije tvůrčím životem v celé té skromnosti, jež náleží těm pravym výtvarným umělcům. Jeho obrazy zachycují přírodní krásy Tachovska, kde stravil většinu svého života. Jeho akvarely, Jeho pastely, Jeho úžasné barvy...

Jak jde čas? To Vám poví právě on Jan Rybecky. Ať mu ty Jeho sedmičky přinesou stále mnoho tvůrčího elánu, dobrých nápadů a také pevne zdraví. Nezdá se to, ale fyzické a duševní je vzájemně spojené  a propojené v pozitivní energii tohoto tvůrčího muže, malíře Jana.

Slavnostní vernisáž uvedli žáci ZUŠ Mariánské lázně. Výstava obsahuje na 30 výtvarných obrazů Jana Rybeckeho. Je jakýmsi ohlednutim a také průřezem malířských výtvarných děl za uplynula léta jak šel čas... Výstavu v divadelní galerii můžete navštívit do 13.brezna 2023.





Dne 15.02.2023:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro