Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Skutečně se kauza netýká radnice?


Jak to tedy opravdu je? ...

Vzpomínám si na nesmiřitelný předvolební boj před čtyřmi lety mezi současnou koalicí na radnici. Byl jsem proto překvapen, když se dali dohromady a vyvolali tak rezignaci tehdejšího starosty, který se zrovna intenzivně angažoval v zachování Finančního úřadu ve Stříbře v době, kdy v čele financí stála Alena Schillerová z hnutí ANO.

Finanční úřad se přestěhoval do Tachova, tedy agendy a zlomek bývalých pracovníků FÚ Stříbro, což spolu s odchodem některých zaměstnanců FÚ Tachov do důchodu znepříjemnilo život nejen podnikatelů na Stříbrsku, za to vděčíme hnutí ANO reprezentované panem starostou.

Je otázka, k čemu všemu se musel pan starosta v rámci nové koaliční dohody zavázat a co byl ochoten udělat pro to, aby se stal a zůstal starostou, ovšem nedovedu si představit, že by součástí dohody bylo lobování ve prospěch podnikání koaličního zastupitele, jak mi napsal jeden občan, který mi předal podklady a korespondenci k předzahrádce restaurace na náměstí ve Stříbře. Předzahrádka totiž stojí na trase NTL plynovodu, s čímž vydal provozovatel distribuční soustavy nesouhlasné stanovisko, protože nebylo respektováno ochranné pásmo dle zákona č. 458/2000 Sb.

Uvedenou skutečnost jsem si ověřoval u vydavatele nesouhlasného stanoviska. Nesouhlasné stanovisko trvá, protože u NTL plynovodu v případě poruchy hrozí, že se na únik plynu nepřijde hned, tento se může hromadit v různých podzemních dutinách a následně může dojít k výbuchu. Proto v ochranném pásmu nemohou překážet žádné stavby a tuto skutečnost by měl řešit odbor výstavby, který o tom celou dobu ví.

Pokud starosta skutečně loboval, bylo by to překročení jeho pravomocí a coby stavař si musí být navíc vědom nejen porušení zákona, ale hlavně bezpečnosti občanů. Vzhledem k tomu, že korespondence je i se stavebním odborem, pak je otázka, proč předzahrádka na trase plynovodu stále stojí?

Doplněno:

Do dokumentů níže jsem doplnil červeně orámované rozhodnutí Rady města Stříbra o zrušení předzahrádky před restaurací U Radnice, které mi dnes zaslala jedna její bývalá pravidelná návštěvnice, protože jí rozčílila informace koaličního politika níže, že předzahrádku provozuje už 3 roky bez povolení. Její tvrzení, že kvůli tomu je restaurace U Radnice zavřená úplně, protože bez předzahrádky se její provoz nevyplatí, nejsem schopen ověřit.





Dne 22.09.2022:Ing. Josef Hrábek


23.09.2022 - 09:06:14
severka - Proč není předzahrádka U Radnice? Na fotbale Honza Lešák říkal, že jí musí předělat jako pan Voráček a že když nemá nájemce, tak to dělat nebude...
22.09.2022 - 17:28:21
Pepa - Dobrý den pane Holečku, takže pokud se to týká někoho jiného, tak je Hrábek inteligentní a dobře argumentující, pokud se to týká mě, tak dělá špinavou práci? Tak to už jste opravdu politik :-). Protože předzahrádka stojí, tak jsem si dnes u paní, která je podepsaná na negativním stanovisku z 11.11.2019 ověřoval, co se změnilo. Ona nahlédla do počítače a řekla mi to, co jsem výše napsal. Bylo zřejmé, že je něco špatně, což jste sám potvrdil. Nebo mi unikla změna, že se nejdříve postaví a pak se to nechá schválit? Rada města Stříbra předzahrádku schválila? S pozdravem Hrábek
22.09.2022 - 14:57:02
David Holeček - Vážený pane Hrábku, chápu Vaší snahu o mé poškození, ale nejprve si zjistěte aktuální stav věcí. Ohledně předzahrádky vede OVÚP řízení o dodatečném povolení. Byly splněny veškeré podmínky ze strany GasNetu a kdybyste alespoň jednou na předzahrádku přišel, pak nemusíte být ani fyzik a vííte, že k hromadění plynu nemůže dojít. Odvětrání na bocích, mezery mezi prkny atd. Toto jsem i GasNetu doložil, stejně jako i souhlas, že v případě poruchy a nutnosti zásahu nebudu požadovat náhradu. Vždy jsem Vás bral jako inteligentního a dobře argumentujícího spoluobčana, bohužel nyní jste se kvůli špinavé práci pro socdem hodně snížil. S pozdravem David Holeček
22.09.2022 - 12:36:21
severka - Teď už vím, proč jsou socani tam kde jsou - na dně a pod preferencemi. Místo podpory podnikatelů jim raději všechno seberte a hazejte klacky pod nohy. Kromě Waystounu,tomu dáme, aby dal nám na kampaň. To že pan Chod Votava stále nepřekousl potupu v podobě odvolání a utekl jako malý kluk čiší z každého příspěvku. Je dost smutné, že mu tady slouží pan redaktor.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro