Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Žáci ZŠ Revoluční v Rudolstadtu


Recyklace a obnovitelná energie

„Recyklace a obnovitelná energie“ - to byla témata našeho týdenního projektového pobytu v německém Rudolstadtu, který jsme strávili spolu s dalšími třemi školami-z polské Lesnice, chorvatské Puly a hostitelskou školou v Rudolstadtu.

 Navštívili jsme moderní papírnu JASS v Rudolstadtu, v níž se zpracovává starý papír a vzniká z něj kartonový papír. V laboratoři si to žáci mohli sami vyzkoušet.

 Prošli jsme si Naučnou stezku Leutenberg, kde jsme se si rozšířili znalosti o významu lesa. S naším průvodcem jsme vyšlapali až na vrchol, odměnou nám byl krásný výhled na město.

 Ve městě Jena jsem navštívili centrum Imaginata a v něm jsme poznávali interaktivním způsobem možnosti ochrany životního prostředí, recyklace a využití přírodní energie.

V rámci týdeního programu jsme si prohlédli přečerpávací vodní elektrárnu Hohenwarte, ve které jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o využití vodních zdrojů a také to, že turbína v elektrárně byla vyrobena v Plzni.

Kromě plnění projektových úkolů jsme nezapomněli sportovat, zahráli jsme si bowling a na diskotéce jsme si všichni společně zatančili.

 Týden plný zážitků a nových přátelství nám velmi rychle utekl, ale vzpomínat na něj budeme dlouho.

                                                 Koordinátorka Erasmus+ Jana Šmídová, Mgr. Vladimír Šmahel

 





Dne 01.07.2022:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro