Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



GOAS pomáhá Ukrajině


Gymnázium Stříbro uspořádalo akci na podporu Ukrajiny

Dne 4. 3. 2022 se na našem gymnáziu konal Den za Ukrajinu. Celá škola se symbolicky oblékla do barev ukrajinské vlajky a o přestávkách se prodávaly buchty a zákusky, které napekli studenti a učitelé. Společnými silami se nám podařilo vybrat neuvěřitelných 12 000 Kč. Výtěžek poputuje na pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině.

Současně také běžela celý týden sbírka materiální, kam mohli studenti, učitelé a přátelé školy přinést trvanlivé potraviny, spacáky, deky, teplé oblečení či hygienické a zdravotnické potřeby. Do sbírky se zapojilo ohromné množství lidí. Každý den ve studovně, která se stala naším provizorním skladem, přibývaly nové tašky a výsledkem byla naplněná dodávka „praskající ve švech".

Náš obdiv si zaslouží každý, kdo v této nelehké době myslí na druhé a neváhá pomoci. Děkujeme například paní Olze Tiché, která se celý život stará o handicapovanou dceru a do sbírky nám přispěla velmi užitečnými věcmi. Děkujeme lidem z Nového Sedliště, jejichž příspěvek byl zcela největší. A děkujeme také panu školníkovi, který náš náklad bezpečně odvezl na odběrové místo.

Obě akce se velmi vydařily a nepochybně byly jednou z kapek obrovské vlny solidarity, která se v naší zemi zvedla. Doufáme, že nám ukáže, co můžeme dohromady jako kolektiv dokázat, a bude příkladem v situacích, kdy naši pomoc potřebují před válkou prchající lidé i z jiných koutů světa, než je Evropa, neboť cena lidského života, i přes rozdíly kulturní, rasové či náboženské, zůstává stále stejná.

Děkujeme všem, kteří se zapojili.

Sláva Ukrajině!

Anežka Brahová a Lucie Procházková, studentky Gymnázia Stříbro  





Dne 10.03.2022:Adéla Mottlová





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro