Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



6 medailí z MČR žactva a krajský rekord k tomu!




 

O víkendu 18.9. - 19.9. 2021 hostila Mladá Boleslav Mistrovství České republiky žactva, na kterém nechyběli ani zástupci z atletického oddílu TJ Baník Stříbro.
Výprava, která čítala 9 žákyň, přivezla z republikového šampionátu hned 6 medailí!
O zisk hned 3 medailí se postarala sprinterka Tereza Záhořová. Tereza dokázala na nejkratším sprintu vybojovat hned první den Mistrovství bronzovou medaili. Nutno dodat, že tentokrát to byl opravdu neobvyklý boj, jelikož Tereza musela během 2 hodin absolvovat hned tři běhy na 60 m a vždy tuto trať proběhla v čase pod 7,80 s! Druhý den přinesl Tereze další úspěch a to stříbrnou medaili ve velmi nabitém poli sprinterek na 150 m. Tereza trať proběhla v kvalitním čase 18.82 s.
Těsně pod stupni vítězů zůstala Kristýna Záhořová, která v dálkařském sektoru byla nejmladší účastnicí. Kristýna je teprve prvním rokem mladší žákyní, proto je výkon 5.30 m více než obdivuhodný! Kristýna se představila také na trati 60 m, kde obsadila celkové 15. místo za výkon 8.03 s. Na stejné trati startovala také její oddílová kolegyně Adéla Košátková, která cílem proběhla v čase 8.20 s.
Zástupkyni měl Baník Stříbro také ve výškařském sektoru. Starší žákyně Michaela Švábková zdolala laťku ve výšce 163 cm prvním pokusem, což znamenalo celkové 5. místo. Do zisku medaile chyběly pouhé 3 cm. Přestože podmínky pro závod nebyly úplně ideální, byla výškařka z Baníku za předvedený výkon spokojená.
Do finále 800 m se probojovala Tereza Burlová, která si v rozběhu zaběhla nový osobní rekord 2:21.61 min. Ve finále Tereza předvedla čas 2:26.62 min a odnesla si tak celkové 7. místo.
To nejlepší nakonec! Štafeta 4x300 m ve složení Kristýna Záhořová, Adéla Košátková, Tereza Burlová a Tereza Záhořová si z tohoto MČR odvezla zlatou medaili za čas 2:47.07 min. Tento čas znamená i nový krajský rekord žákyň ve štafetě na 4x300 m. Do rekordu národního chybělo pouze 68 setin, i tak je čas 2:47.07 min druhý nejlepší čas v historii!
Štafeta B ve složení Adriana Würknerová, Aneta Matúšková, Soňa Horáková a Lucie Danielová si doběhla pro celkové 23. místo.
Letošní MČR žactva nikdo z klubu TJ Baník Stříbro jen tak nezapomene. Nezbývá než pogratulovat všem zúčastněným atletkám a jejich trenérům za skvělou práci a poděkovat za úžasnou reprezentaci klubu.

 

Kamila Všetičková





Dne 24.09.2021:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro