Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Víla z Domaslavi


Poslední zastavení z letošní Noci kostelů 2021. Povedla se velice. Tak zase za rok...

Domaslav je krásny název obce. Nachází se nedaleko Konstantinovych lázní poblíž hradní zříceniny a také rozhledny nebo statku Krasikov..Právě zde se nachází starobylý kostel Sv. Jakuba Většího. Místní  Spolek Domaslav spolek místa a lidi. je  občanské sdružení mladých aktivních lidi v Domaslavi. Připravil pro návštěvníky Noci kostelů prohlídku kostela samého, možno i věže kostela i okolí včetně  fary a farní zahrady . Návštěvníky vitala krásná  milá vila. Děkujeme.

Kostel samotný je udržovaný s občasnými bohoslužbami. Krásné okolí Domaslavi, potok Hadovka, spolu s přírodní rezervaci, cyklostezky i nedaleký Krasikov dávají tušit pěkný celodenní výlet nejen za přírodními krásami historickymi památkami ale i za milymi lidmi kteří zde žijí..

----------------

Obec Domaslav pochází ze 13.stoleti. Patřila Švamberkum, kteří mimo jiné založili i nedaleký  hrad Švamberk  zvaný Krasikov. Kostel Sv. Jakuba Většího pochází z roku 1357 povýšen na farní kostel byl v roce 1708 poté byl na románských základech přestavěn na barokní do současné podoby. Všimněte si nádherné vyřezávanych lavic a také  úžasného zábradlí kůru  Varhany jsou původní. Kostel byl velice pěkně uklizen a připraven pro návštěvníky. Usměvavá vila z Domaslavi nakonec odhalila svoji krásnou tvář.

Jo Baroko to je pro oko.

--------------

Čtyři zastavení letošní Noci kostelů 2021  Marně přemýšlím  které bylo to In. To nejlepší..Přemýšlím marně. Ale jsem rád, že jsem se mohl podělit se čtenáři www.stribro.cz.. 





Dne 02.06.2021:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro