Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zahrada. Getsemanska zahrada.


Bibliografove prominou.. Další reportáž Noci kostelů 2021.

O zahradě, Meditační zahradě s monumentalni křížovou cestou jsem už ctenym čtenářům psal. Meditační zahrada plukovníka Luboše Hrušky,, politického vězně z Jachymovskeho pekla, který přežil.. Deset let jej pronásledovala zášť a nenávist ke komunistickému režimu a jeho zločinům a jeho zločincům. Desetitisíce novodobých otroků ozarenych radiačním zářením. Palici tloukli uranove hroudy, dýchali radioaktivní prach, bidna strava, šikana sadistickych bachařu, jenom pro svoje politicke názory.. Pan Luboš se v lagru nechal pokřtít již ve zralem věku, jako dospělý muž od spoluvězně jezuity .

Kdyz se tím vším vyrovnal a slíbil si, že pokud to Jachymovskeho peklo přežije vybuduje zahradu.Dřel jako tenkrát v tom lagru a postupně všechno to zlo, to zlo jež jej samotného pronásledovalo, nechal pohřbít tam v té zemi tam v té zahradě vypotil všechno to zlo.. Památník zla, Meditační zahrada. Luboš Hruška nechal nakonec postavit i tu kapli, která úžasné zapadá do celkové harmonie zahrady  kapli Sv. Maxmiliána KOLBEHO.. Jak sám říká v tom emotivním videu, které mohli návštěvníci Noci kostelů sledovat, teprve tehdy se cítil opravdu svobodný  když se zbavil všeho toho zla..Odpuštění a svoboda jsou Božské vlastnosti..ale také nekonečná spravedlivost.. 

-------------------------

Letos v roce 2021 je zahrada mimořádně krásná, všechno, všechny ty krásné kvetoucí rododendrony, azalky, lekníny, trávník se jenom zelená. Proti suchém roku 2020 je to opravdu velikansky rozdíl. Zázrak přírody. Všude klid a mír, místo k rozjímání. Zesnulý hrdina politicky vězeň plukovník Luboš Hruška má jistě radost. Tam v tom jiném světě, kde již necítí bolest. Nechal nám všem nádherný odkaz.

Svoji Meditační zahradu. Památník zla. Naši Getsemanskou zahradu. Bibliografove prominou.. 





Dne 30.05.2021:Jan Picka


30.05.2021 - 22:37:02
Onza - Maxmilián Kolbe polský katolický kněz, který se přihlásil k tomu aby mohl být popraven v koncentračním táboře namísto otce tři dětí,kterému tak zachránil život.. .



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro