Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pozor na telefonáty prodejců internetových domén aneb nenechte se napálit !!!




Aktuálně i v našem regionu opět řádí prodejci předražených internetových domén, kteří vám zatelefonují, že tu samou doménu, kterou máte zaregistrovanou například s koncovkou cz, si chce zaregistrovat někdo jiný s koncovkou například eu, com, atd.  a oni jsou tak hodní, že nejdříve kontaktují vás, zda si je nechcete zaregistrovat.

Telefonující nemá zájem hovořit s nikým, kdo tomu rozumí, ale chce mluvit přímo s majitelem, protože chce rovnou pod záminkou nedostatku času uzavřít smlouvu po telefonu a telefonát si nahrává. Nikoliv však úvodní povídání, které by ho mohlo usvědčit, že vás uvedl v omyl, ale až tu část, kdy uzavíráte smlouvu, která je pak platná.

Nikomu tedy nejenže neříkejte po telefonu žádné údaje o své osobě či své firmě a ani údaje neodsouhlasujte v případě, že už je mají stažené z veřejně přístupných rejstříků čí vašich internetových stránek, kde vám zákon ukládá základní informace zveřejnit.

Pokud smlouvu uzavřete, je zle, protože oni domény registrují ihned po uzavření, protože tím vstoupí smlouva v platnost.  A problémům se nevyhnete ani nezaplacením domluvené částky. V žádném případě se tedy nenechte nikam zatlačit, protože u soudu budete těžko dokazovat, že jste byli uvedeni v omyl a že se tedy jednalo o podvod.

Níže uvádím odkazy, které uvedenou problematiku mapují, ve vyhledávačích najdete snadno další informace včetně diskusí těch, kteří smlouvu uzavřeli.

Nemáte-li v oblasti internetových domén, webhostingu a tvorby internetových stránek zkušenosti, obraťte se pro radu na naši firmu SoftAg STŘÍBRO s.r.o., poskytujeme v této oblasti kompletní služby.

Podvody s internetovými doménami  - reportáž ČT 21. 4. 2013

Podvodníci se vás snaží nachytat s předraženými doménami.

Podnikatelé, nevěřte prodejcům předražených domén.

Ing. Josef Hrábek
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.
nám. Svobody 219, Stříbro
Telefon: 374 623 540
Mobil: 603 852 248
E-mail: servis@softag.cz


Poznámka redakce: Tento článek je placená inzerce.



Dne 19.08.2013:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro