Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



KULTURNÍ KONSTANTINKY .... boží podzim 2023, no mrkněte sami!
Dne 25.12.2023 v 20:00


28.10. Michal Prokop a Framus Five + St. Johnny, 3.11. Jan Rejžek - Hovory R, 18.11. Caribe a host Radka Pavlovčinová, 9.12. Janek Ledecký a M. Nostitz Quartet, 25.12. Turbo revival Plzeň

28.10. NOC LEGEND

Michal Prokop a Framus Five + St. Johnny /sál KD/ 19.30 hodin

Osmý ročník koncertů legendárních českých interpretů v Konstantinkách.
Do Konstantinek se vrací legenda s nezaměnitelným hlasem MICHAL PROKOP, který s kapelou Framus Five představí singly z nejnovějšího alba Mohlo by bejt nebe, které bodovalo v několika anketách a zaujal klip na skladbu Má vlast s Vilmou Cibulkovou v hlavní roli. Zazní samozřejmě také písně, které českou hudební scénou plují už několik generací.
Tato skvělá patička muzikantů se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Prapočátky skupiny lze najít už v roce 1963, ale skutečná historie pod stávajícím názvem se datuje od roku 1967, kdy se dosavadní kytarista Michal Prokop poprvé postavil k mikrofonu jako zpěvák. Svou činnost přechodně ukončila dvakrát, jednou v roce 1971 a pak v roce 1990, kdy leader Michal Prokop vstoupil do politiky. V roce 2006, po vydání desky Poprvé naposledy, Framus Five naplno obnovil svou koncertní činnost.
Záda Michalu Prokopovi pomyslně kryje inovovaná sestava kapely Framus Five, ve které dlouhodobé spoluhráče Honzu Hrubého, Jirku Šímu, Pavla Razíma, Zdeňka Tichotu a Romana Němce doplnily dvě mladé tváře: brilantní kytarista Pavel Marcel a na klávesy Andy Čermák.
Michal Prokop je dvojnásobným členem Beatové síně slávy radia Beat a členem síně slávy ankety Anděl České hudební akademie. Je také nositelem Řádu umění a literatury Francouzské republiky. (L´officier de L´ Ordre des Arts et des Lettres).

Druhým vystupujícím bude skvělá muzikantská trojka kolem Honzy Stehlíka - St. JOHNNY -  bluesová kapela, založená v roce 2005 v Plzni, jejímiž členy jsou Jan Stehlík, Zdeněk Tichota a Kamil Němec. V repertoáru převažuje vlastní tvorba, syrový pěvecký projev, texty ze života a stylová tvorba tvoří velice originální a vysoce chytlavou směs blues boogie a rock and rollu.

19.30 hodin - ST. JOHNNY ,     21.00 hodin - MICHAL PROKOP a FRAMUS FIVE

 

3.11. Jan Rejžek - Hovory R  / MC Panteon / 19.00 hodin

Jan Rejžek je český hudební a filmový kritik, novinář. Vydal dvě básnické sbírky.

V 70. letech přispíval jako sportovní novinář do časopisu Gól, později proslul svými mnohdy nekompromisními kritikami v časopise Melodie (sám uvádí, že ze sta recenzí bylo 70 pozitivních a 30 negativních, ale lidé si prý pamatují jen ty negativní.).
Od roku 1979 připravil na 900 poslechových pořadů v klubech po celé republice, příležitostně uváděl rockové a folkové festivaly včetně festivalu v Lipnici nad Sázavou v roce 1988, kde na závěr pozval na pódium tehdejšího předního disidenta Václava Havla.  Aktivně se zapojil do vzniku petice Několik vět, když získal velké množství podpisů.

Večer bude mimo jiné věnován nedávno zesnulé legendě hudební kritiky v české kotlině Jiřímu Černému. V průběhu večera zazní i zajímavá hudba, kterou jen tak neslyšíte.....

 

18.11. Caribe a host Radka Pavlovčinová / MC Panteon

Caribe je mezinárodní kubánská kapelazaměřená žánrově na hudbu Latinské Ameriky a Kuby. Jádro skupiny tvoří vynikající zpěváci a bratři Ivar a Felix Aquirre původem z Bolívie, kteří Vás jistě okouzlí svým temperamentem a smyslem pro show.  Temperamentní kubánská a latinsko-americká hudba, to je styl, který Vám jedinečným způsobem předvede kubánská kapela CARIBE.
Kapela koncertuje u nás i v zahraničí, v rámci PRAGUE LATIN AWARDS získala titul Salsakapela roku. Velký úspěch slavila kapela i na prestižním festivalu Colours of Ostrava, kde jako jedna z mála kapela vystoupila dvakrát po sobě – 2014 a 2016.

HOST: Radka Pavlovčinová mladá, talentovaná filmová i divadelní herečka, zpěvačka a moderátorka. Výborně s temperamentem jí vlastním interpretuje latinsko-americkou hudbu i pop.

To vše dohromady je zárukou skvělého latinskoamerického večírku i v listopadu :-) :-) :-)

 

9.12. Janek Ledecký a M. Nostitz Quartet - vánoční koncert /sál KD/20.00 hodin

JANEK LEDECKÝ - VÁNOČNÍ KONCERT
Koncert populárního a oblíbeného českého zpěváka, kytaristy a skladatele Janka Ledeckého je v předvánočním čase zárukou kvality, rozhodně se máte na co těšit.

Vánoční písničky z alba Sliby se maj plnit o Vánocích se staly symbolem vánoční atmosféry. Letos po pětadvacáté se Janek Ledecký s kapelou vydá na turné, v jehož rámci přehraje veškeré skladby z této zásadní desky i své největší hity.
Ke sváteční atmosféře koncertu přispěje i přední český smyčcový kvartet  M. Nostitz Quartet, s kterým Janek přijede. Pokud máte rádi písně Janka Ledeckého a chcete se správně naladit na vánoční atmosféru s tímto vynikajícím zpěvákem a muzikantem, neváhejte navštívit jeho vánoční koncert v Konstantinkách, bezpochyby to bude velký zážitek.

 

25.12. Turbo revival Plzeň/ MC Panteon / 20.00 hodin

 Před založením kapely Turbo revival Plzeň partička ve složení Jarda Jeníček - zpěv, Jirka Voráček - kytara, zpěv, Zdeněk Volný - klávesy, Petr Hrádek - basová kytara, Jindra Daněk - bicí, působili ve skupině DARALL Rock, která hrála české a slovenské rockové písně. Nejvíce si oblíbili písně legendární kapely TURBOa přestože stále úspěšně působí na hudební scéně, rozhodli se založit vlastní skupinu a hrát jejich repertoár. Zaměřili se především na hitovky skvělého muzikanta a skladatele Richarda Kybice, které všichni znáte a rádi si je s kapelou zazpíváte.

Super loučení s hudebním rokem 2023 v Konstantinkách

 

Předprodej na všechny akce probíhá prostřednictvím platformy SMSTICKET



Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro