Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pozvánka na jednání zastupitelstva města
Dne 18.11.2020 v 17:00


Může se občan při zákazu volného pohybu zúčastnit? ...

Zastupitelstvo města se sejde k dalšímu svému řádnému jednání v KULTURNÍM DOMĚ ve Stříbře. Včas předložené pracovní materiály pro jednání zastupitelstva najdete po jejich zveřejnění "ZDE". přičemž hned v prvním materiálu "Pozvánka" najdete navržený program jednání.

Další materiály na pořad jednání mohou být předloženy tzv. na stůl a o jejich zařazení do programu jednání se pak hlasuje. Jejich obsah tedy na internetu není zveřejněn a jejich obsah je při jednání přítomným občanům promítán na plátno.

Od středy 4.11.2020 platí krizové opatření vlády o zákazu volného pohybu osob, ve kterém na rozdíl od předchozího nejsou jednání zastupitelstev ve výjimkách z tohoto zákazu. Nicméně informace ministerstva vnitra odvozuje, že to lze s následujícím závěrem:

IV.
Konání zasedání zastupitelstev obci od 4. 11. 2020 na základě shrnutí výše uvedených podmínek

1. Zasedání zastupitelstva se od 4. 11. 2020 do 20. 11. 2020 (včetně) konají za obvyklých podmínek stanovených zákonem o obcích.

2. Dále se na jednání zastupitelstva vztahuje (za podmínek daných mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví) specifická povinnost pro osoby účastnící se zasedání užít ochranu dýchacích cest ("roušku" apod.) a je-li to možné, dodržovat rozestupy 2 metry.

3. Krizové opatření nevylučuje ani veřejnost jednání (účast veřejnosti ve smyslu § 93 odst. 3 zákona o obcích), resp. veřejnosti nelze v účasti bránit. S ohledem na přísnější zákaz volného pohybu osob v čase od 21:00 do 4:59 je však vhodné jednání před 21:00 ukončit.



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


18.11.2020 - 09:30:34
Pete - Prosím Mílu a Ludvíka, aby mně zatelefonovali, rád jim objasním, jak probíhá on - line výuka na ZŠ Mánesova, nebo aby se podívali na webovou stránku této školy. S díky a pozdravem V. Peteřík
16.11.2020 - 09:11:55
Ludvík - Naprostá,pravda.Základky nevyučují,ředitelka pečlivě bojuje za zdraví vyučujících a nechává je nic nedělat za 100% plat.Sama si za to nechá koncem roku vyplatit odměny.Proč by ne,je na kandidátce koho asi?
16.11.2020 - 07:26:29
dolce - No to snad nemyslí pánové vážně. Ve Stříbře je možný fakt všechno. To že starosta dělá HIO..budiž. Přivřu oko. Nikdo nemá oficiálně potvrzeno, že lidé odcházejí přímo kvůli starostovi. Ale aby dostávali odměny za to, že spravují Facebookové stránky?? Tak to je vrchol všeho už. Styďte se! Lidi padají na huby, krachují a vy, protože jste státní úředník se nestydíte si vyplácet odměny? To je nad rámec vašich povinností?? Vždyť tam stejně děláte ho**o na tý radnici.
16.11.2020 - 00:00:54
Mila - Já na bráchu, brácha na mě. Ve volbách si šli po krku, ale peníze nesmrdí! Z cizího krev neteče. V létě si vyplatili odměny ve výši měsíční mzdy za „šití roušek“. Přitom starosta jen stranicky zachraňoval reputaci ANO, které dostatek roušek nezajistilo. Teď si pan starosta nechá vyplatit odměnu za vedení HIO. A to i přesto, že již po několikáté není schopen s vedoucími HIO spolupracovat a ti raději odcházejí. Není to už podezřelé? Město má sice dva počítačové pracovníky, ale odměnu za jejich práci dostane místostarosta? V době, kdy na rozdíl od úředníků jde pracujícím o zaměstnání, si úředníci z jejich daní vyplatí už podruhé odměny! To je solidarita? Ne, to je výsměch pracujícím. Navíc vedení města nebylo schopno donutit ředitele v základkách, aby základky. stejně jako jinde, vyučovaly přes internet a hodilo výuku dětí na pracující rodiče, kteří pak padají na hubu. Bez odměny.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro