Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pozvánka na jednání zastupitelstva města
Dne 14.10.2020 v 17:00


ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ!!! ...

Zastupitelstvo města se sejde k dalšímu svému řádnému zasedání v KULTURNÍM DOMĚ ve Stříbře. Včas předložené pracovní materiály pro jednání zastupitelstva najdete po jejich zveřejnění "ZDE". přičemž hned v prvním materiálu "Pozvánka" najdete navržený program jednání.

Další materiály na pořad jednání mohou být předloženy tzv. na stůl a o jejich zařazení do programu jednání se pak hlasuje. Jejich obsah tedy na internetu není zveřejněn a jejich obsah je při jednání přítomným občanům promítán na plátno.

Od pondělí 12.10.2020 platí usnesení vlády, které v bodě II. zakazuje 

1. hromadné akce ...
...
s tím že ...
...
b) zákaz podle tohoto bodu se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejnoprávních osob nebo osob zřízených zákonem, které se konají na základě zákona, a politických stran a hnutí, a to s účastí veřejnosti nepřevyšující 100 osob s tím, že mezi jednotlivými zástupci veřejnosti je rozestup alespoň 2 metry a každý z nich má určeno místo k sezení, na kterém se převážně zdržuje, a shromáždění podle zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, ve znění pozdějších předpisů, za podmínek podle bodu II/6.

Co se stane v případě, kdy by se byť jeden občan nemohl zúčastnit jednání zastupitelstva, když listina základních práv a svobod v článku 1 říká: "Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné."?



Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.


14.10.2020 - 10:28:53
Pepa - Vážení rodiče dětí školou povinných, děkuji Vám za podněty na dnešní jednání zastupitelstva, ale bylo by lepší, kdybyste je došli ventilovat na jednání zastupitelstva, které je zřizovatelem základních škol, navíc by měla být přítomna předsedkyně komise pro výchovu a vzdělávání a ředitelé obou základních škol. Slovy klasika - Edmund Burke: "Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může, nemá smysl.". Nicméně rozumím tomu, že chcete zůstat v anonymitě. Pevné zdraví Hrábek
12.10.2020 - 23:30:44
Pepa - Dobrý den. I když jsem poukázal na to, že pan starosta nezřídil pracovní skupinu krizového štábu, kde by měl být někdo, kdo by sledoval vydávaná nařízení, analyzoval a navrhoval, co se musí zajistit, tak dnes zjišťujeme, že to pan starosta ignoroval. Tenkrát jsem uváděl příklad, že mimořádné nařízení ke zrušení vybírání parkovného se na webu města objevilo se zpožděním. Popravdě se na webu města objevilo až poté, co se objevilo na stribro.cz, kde původně jako jedno z méně důležitých být vůbec nemělo. Nicméně když se neobjevilo na webu města, tak bylo zveřejněno na stribro.cz, aby se vzápětí objevilo na webu města. Aktuálně až po zveřejnění pozvánky na zastupitelstvo na stribro.cz včetně krizového opatření, které řeší podmínky jednání zastupitelstva, tak se pan starosta, který pracovní skupinu NEpotřebuje a dělá si vše sám, probudil a zjistil, že na radnici se mu na jednání zastupitelstva nevejdou ani úředníci městského úřadu, kteří na zastupitelstvo chodí, natož občané, čímž by došlo k porušení listiny základních práv a svobod a narychlo mění místo konání, o čemž se řada občanů nemusí ani dozvědět. V zákoně o obcích na to má v době krize dva dny, otázka je, jak se počítá doba, tedy zda se bude započítávat den zveřejnění (pondělí) a den konání (středa) zastupitelstva. Pokud ano, tak je to v pořádku. Nicméně metodika ministerstva vnitra doporučuje, aby tyto dny nezapočítávaly, pak by to bylo pozdě a zastupitelstvo by se jinde konalo v rozporu se zákonem. Pevné zdraví všem. Hrábek



Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro