Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Daň z nemovitých věcí na rok 2020
Dne 01.06.2020


je splatná v pondělí 1.6.2020 ...

Lhůta pro zaplacení daně (nebo její první splátky) sice končí v souladu se zákonem 1. června 2020, ale vzhledem k současným mimořádným okolnostem lze u daně nebo splátky daně, která nepřevýší částku 5 000 Kč, postačí obvykle při současné výši repo sazby stanovené Českou národní bankou uhradit daň bez sankce v podobě úroku z prodlení do 31. července 2020. 

Poplatníkům daně z nemovitých věcí, u nichž na zdaňovací období roku 2020 došlo ke změně výše daně oproti předchozímu roku, případně oproti částce vypočtené v daňovém přiznání, sděluje místně příslušný finanční úřad novou výši daně nejčastěji hromadnými předpisnými seznamy, které jsou zpřístupněny k nahlédnutí ve dnech pondělí a středa od 8:00 do 17:00 na územním pracovišti Finančního úřadu.

Finační správa ČR rozesílá "daňové složenky". Pokud složenku z jakéhokoli důvodu nedostanete do 25. května, zatelefonujte si na územní pracoviště Finačního úřadu v pondělí nebo ve středu v době od 8:00 do 17:00. Občanům je zasílána daňová složenka označená jako Poštovní poukázka A doklad V/DS, která nepodléhá poštovnímu poplatku. Finanční správa apeluje na občany aby upřednostnili bezhotovostní platbu - více ZDE.





Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro