Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



7. 9. ŠRAPNEL v Konstantinkách
Dne 07.09.2019 v 19:00


IX. ročník ska/reggae/world večírku THERNE ČHAVE + SKAVARE

Tradiční poslední open air akce v Konstantinových Lázních tentokrát ve společnosti ska partičky SKAVARE (Konstantinky/Stříbro) a špičkové české world music seskupení THERNE ČHAVE

THERNE ČHAVE (21:30)

Jedna z nejúspěšnějších a nejzajímavějších romských kapel posledních deseti let. Tento sedmičlenný band prošel několika žánrovými proměnami od klasického kytarového rom-popu, tradičního „čardášové“ pojetí, až k tvrdšímu, téměř punkovému zvuku. Ve všech těchto polohách si Terne Čhave dokázali zachovat klasické atributy romské hudby a zároveň posouvali její hranice. Pakliže bývá v poslední době romským kapelám vytýkána jistá strnulost, neplatilo to nikdy o Terne Čhave. Tato formace naopak ze svých experimentů vždy těžila.

Absolvovala desítky koncertů po celé Evropě po boku skutečné světové špičky. V Čechách získala ve své době největší hudební ocenění Anděl za nejlepší album v kategorii world music a bodovala i v evropských hitparádách.

V červenci 2008 byla deska More, love! nasazena do evropské hitparády world music (World Music Chart Europe) a v konkurenci velmi zvučných jmen se po prvním měsíci probojovala do TOP20, kde vydržela 3 měsíce. V hodnocení za celý rok 2008 se zde tato deska umístila na 65. místě z 913 nominovaných alb z celého světa, přičemž za ní zůstaly jména jako Manu Chao, Natasha Atlas, Kocani Orkestar nebo Chumbawamba!!!

Nedávno se kapela vrátila, po téměř dvouleté koncertní odmlce, na pódia. V jejím repertoáru nechybí nejúspěšnější autorské skladby ani typické čardáše, jež tato kapela dokáže i díky pestrému obsazení zahrát s nezaměnitelnou energií.  

 

SKAVARE  (20:00 hod.)

Ska-reggae partička, která vznikla před jedenácti lety v Konstantinových Lázní z mladých muzikantů, kteří se rekrutovali převážně z mládežnického dechového orchestru Juvenka z Bezdružic. Na počátku byl hlavní impuls obdiv k nyní již legendární slovenské kapele Polemic a samozřejmě karibskému hudebnímu stylu SKA. Na svém kontě mají dvě vydaná CD a dlouhou řadu koncertů, v které nechybí ani zahraniční štace.

 





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro