Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



3.8. HIBAJ pod Hudební pergolou v Konstantinkách
Dne 03.08.2019 v 19:00


Další z řady letních koncertů pod lázeňskou pergolou u šviháka

HIBAJ je původně folk-rocková kapela, založená v r. 1984. Název je odvozen z prvních písmen křestních jmen zakladatelů: Honza Lejčko, Ivan Novák, Bořek Mejchar a Jiří Tesař. K této zakládající čtveřici se záhy připojili Miloš Suchý jako zvukař a zásadní organizační fenomén, Pavel Strejc jako zpěvák a frontman. V kapele se během let vystřídala řada muzikantů (Zdeněk Anděl, Jiří Koutný, Bohouš Josef, Václav Mazín, Petr Holík a další).

V roce 2001 Pavel Strejc tragicky zahynul a na jeho místo nastoupil Jan Holík (syn bývalého člena kapely Petra Holíka).

V 80. letech měl HIBAJ prakticky kompletně vlastní repertoár. V současné době jde o revivalovou kapelu, hrající hudbu svých favorizovaných skupin a muzikantů (Eric Clapton, Dire Straits, Tom Petty, Sting, Santana, Muddy Watters, Chris Rea, Robben Ford, Peter Gabriel, R.E.M., Bruce Springsteen, Jonny Lang, Robben Ford atd.) Cílem kapely není vytvořit exaktní repliky těchto písní, ale především si dobře a s chutí zahrát a předat publiku dobrou náladu. V Plzni je možno HIBAJ slyšet v některých rockových hospodách a klubech (Buena Vista, House of Blues, Zach´s pub…).

Na jaře 2011 opouští kapelu pro velké pracovní vytížení zpěvák Honza Holík a klávesista Štěpán Eliáš. Na jejich místa nastupují Marek Hupač jako frontman a Jan Sedláček jako hráč na klávesové nástroje. Ke kapele se také připojuje perkusista Pavel Plánka.

S příchodem Marka Hupače dochází k oživování vlastního repertoáru kapely.  Původně folk-rockové písničky dostávají modernější aranže, vycházející ze zvuku, kterým se Hibaj prezentuje na svých koncertech. Momentálně se kapela se připravuje na natočení ryze autorské desky!





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro