Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Výstraha ČHMÚ: velmi silný vítr
Dne 24.09.2018 v 06:00


Platnost: od 23.9.2018 18:00 do 24.9.2018 06:00. ...

Pro kraje: Jihočeský kraj (Blatná, České Budějovice, Dačice, Jindřichův Hradec, Milevsko, Písek, Soběslav, Tábor, Třeboň, Týn nad Vltavou, Vodňany), Plzeňský kraj (Blovice, Horažďovice, Horšovský Týn, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Stříbro), Karlovarský kraj (Aš).

V neděli 23.9. večer bude od západu zesilovat vítr a v noci na pondělí 24.9. bude vát silný jihozápadní 8 až 13 m/s, přechodně s nárazy kolem 25 m/s (90 km/h), bude se měnit na severozápadní.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Jsou očekávána poškození stromů a lesních porostů, škody na majetku a některých budovách. Možné přerušení elektrického vedení. Ztížená chůze, nebezpečí úrazů a ohrožení životů uvolněnými předměty, zlomenými větvemi nebo vyvracenými stromy. Komplikace v dopravě z důvodu silných poryvů větru a popadaných stromů, neprůjezdnost komunikací, možnost převrácení prázdného nákladního automobilu. Doporučuje se sledovat vývoj situace na internetu ČHMÚ www.chmi.cz a ve sdělovacích prostředcích, sledovat dopravní zpravodajství. Zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Omezit pohyb venku i jízdy autem. Nezdržovat se a neparkovat zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Nechodit do lesa a nepřibližovat se k spadlým drátům elektrického vedení. V případě nutnosti jízdy jet maximálně opatrně a pomalu. Na horách omezit vycházení a nevydávat se na túry. Dodržovat pokyny Horské služby.

Upřesnění sledujte na webu ČHMÚ.





Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro