Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



22.9. BLANKA ŠRUMOVÁ, JAN SAHARA HEDL a NĚŽNÁ NOC V MC PANTEON
Dne 22.09.2018 v 21:00


jedinečný koncert tzv. spojení roku roku 2016

VIDEOPOZVÁNKA

Zářijový MC Panteon bude vyšperkován koncertem skupiny Něžná noc v sobotu 22.9.

Kapela byla založena Blankou Šrůmovou (dříve mj. Tichá dohoda) a Janem Saharou Hedlem (Precedens) a ty doprovází   špičkoví hudebníci, kteří prošli kapelami jako jsou ETC..., Ivan Hlas, MCH band, atd.

O skupině Něžná noc se mluví s nadsázkou jako o spojení roku 2016. A ta nadsázka není zas tak velká, protože v téhle dvojici se skutečně propojily dva hodně různé pohledy na svět, dvoje různé životní i profesionální zkušenosti, dva různé autorské i interpretační rukopisy. Po dvou letech existence vydala kapela Něžná noc album Neměj strach a hned se stala DESKOU ROKU 2016 podle časopisu Rock and Pop!

Zpěvačka Blanka Šrůmová je známá hlavně díky indie-popové skupině Tichá dohoda, se kterou vydala celkem 12 alb, 2x byla nominována na Zpěvačku roku (Ceny Akademie 1993, 94),jejími nejznámějšími hity se staly písně Marioneta a Večírek osamělých srdcí. Poté následovala dvě alba sólová (Neviditelná (2001) a Underground (2005), hostovala také 3 roky v brněnské skupině Kamelot, se kterou nahrála dvě alba.

Jan Sahara Hedl je český zpěvák, textař a písničkář, autor jednoho ze zásadních českých songů Tisíc jmen, zakladatel skupiny Precedens / s Martinem Němcem /. S velkým úspěchem se setkalo i sólové album Matka Zebra. Jako textař se podílel na muzikálech Excalibur /s Michalem Pavlíčkem a Vlastou Třešňákem/ a Obraz Doriana Graye/ s Michalem Pavlíčkem /, u kterého se uvažuje o obnovené premiéře.





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro