Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



15 m2 platí ve všech prodejnách!!!


Tedy nejenom v supermarketech, jak by se z médií mohlo zdát.

Platné krizové opatření obecně zakazuje v bodu I/1 maloobchodní prodej a poskytování služeb v provozovnách s tím, že uvádí výčet provozoven, na které se zákaz nevztahuje a ty mohou mít otevřeno - viz. ZDE.

V bodu III. pak krizové opatření nařizuje, aby v provozovnách podle bodu I/1, jejichž provoz není zakázán, provozovatel dodržoval následující pravidla:
1. v provozovně nepřipustí přítomnost více zákazníků, než je 1 zákazník na 15 m2 prodejní plochy,
2. aktivně brání tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 2 metry,
3. zajistí řízení front čekajících zákazníků, a to jak uvnitř, tak před provozovnou, zejména za pomoci
označení prostoru pro čekání a umístění značek pro minimální rozestupy mezi zákazníky (minimální
rozestupy 2 metry),
4. umístí dezinfekční prostředky u často dotýkaných předmětů (především kliky, zábradlí, nákupní vozíky) tak, aby byly k dispozici pro zaměstnance i zákazníky provozoven a mohly být využívány k pravidelné dezinfekci,
5. zajistí informování zákazníků o výše uvedených pravidlech, a to zejména prostřednictvím informačních plakátů u vstupu a v provozovně, popřípadě sdělováním pravidel reproduktory v provozovně.

I  když je kolem toho mediální humbuk, v podstatě se změnilo pouze to, že by nakupující měl mít kolem sebe místo 2 m (12,6 m2) nyní cca 2,185 m (15,0 m2) volného prostoru. Ostatní zůstalo stejné, protože už z bodu III/2, který byl i v předcházejících krizových opatřeních, vyplývalo, že prodejci mohou do prodejny pustit jen tolik zákazníků, aby ty 2 metry byly dodrženy.

Za zajištění dodržování krizových opatření v obci je přímo odpovědný dle § 22 odstavce 1 krizového zákona starosta, který dle § 3 odstavce 1 zákona o obecní policii řídí i městskou policii, která vedle státní policie může kontrolovat a sankcionovat dodržování krizových opatření.



Dne 19.11.2020:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro