Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Přeložka silnice II/230


Závěrečná etapa realizace se blíží

Vážení občané,

s blížícím se jarem vstoupí do závěrečné etapy své realizace významná dopravní stavba „Přeložka silnice II/230“, jejíž průběh můžete sledovat na okraji našeho města při svých cestách na Plzeň. Stavbu nákladem necelých 100 milionů korun realizuje Plzeňský kraj a bude zcela dokončena do 20. května 2020.

Proto, aby mohla být nová silnice napojena na stávající pozemní komunikace, nás čekají dvě dopravní omezení. Již od 10. února dojde k úplné uzavírce silnice II/605 a bude prováděno propojení nové silnice na silnici II/605 (Plzeňskou ulici). Dočkáme se tady nového povrchu komunikace od nového napojení silnice II/230 až ke křižovatce s ulicí Stodská. Objízdná trasa po dobu úplné uzavírky, která potrvá až do ukončení stavby, bude stanovena ulicí Vranovská a dále směrem k areálu bývalé šachty a závodu Siemens. Zde si prosím dejte pozor a věnujte pozornost provizornímu dopravnímu značení, protože napojení před areálem Siemens bylo dočasně z důvodu zajištění rozhledových poměrů stavebně upraveno a v některých částech bude zjednosměrněno. Po dokončení nové křižovatky na konci ulice Plzeňská, řidiče čeká významná dopravní změna, protože nová silnice II/230 vedoucí k dálnici D5 se stane komunikací hlavní a silnice II/605 na Plzeň silnicí vedlejší. Ve směru na Plzeň bude vybudován nový odbočovací pruh, ve směru od Plzně pak pruh připojovací.

Od poloviny dubna pak bude prováděno připojení nové silnice na stávající rovný úsek silnice II/230 v prostoru Jirná – Myší kopec. I zde dojde k úplné uzavírce a po dobu jednoho měsíce nás bohužel při cestě k Ostrovu u Stříbra, čeká úplná uzavírka s objízdnou trasou přes město Kladruby.

Plzeňský kraj již dále připravuje úpravu zbývajícího úseku silnice II/230 k dálnici D5, kde má dojít k rektifikaci – narovnání většiny zatáček na této silnici. Doba realizace této etapy není zatím stanovena, jistě nebude prováděna v letošním roce a o její další přípravě budeme informovat.

 



Dne 24.01.2020:Jan Vačviric


27.01.2020 - 19:00:41
PU12 - To tam mohli udělat rovnou kruhový objezd....... Možná to chtělo před rozhodnutím, která bude hlavní a která vedlejší, udělat statistiku, kudy projede více vozidel. No a kdyby začali jezdit pracovníci opět na "šachtu", tak to by bylo něco. Docela Kocourkov. Všem přeji pevné nervy. Jiří URBAN
24.01.2020 - 17:28:47
georges - Tak to už se moc těšíme :-(,jen nechápu,proč bude silnice na Plzeň vedlejší???



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro