Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Jakub Davidík rekordmanem na 1500 m.




Jakub Davidík z oddílu TJ Baník Stříbro v Ostravě v rámci národního programu Zlaté tretry zvítězil v závodě na 1500m v kategorii mužů a zároveň překonal 30 let starý český rekord výkonem 3:46,32 minuty. Stávající český rekord vylepšil o více než tři vteřiny. Jakub, který je věkem stále dorostenec, byl nejmladší z celého startovního pole, kde se prezentovalo 22 běžců. Jakub předvedl neuvěřitelný finiš, kdy do závěrečného kola vbíhal na desáté pozici a hnán diváky zaběhl čas, který kromě nového českého rekordu, zlepšeného osobního rekordu o 10 vteřin znamenal navíc 2. místo v evropských tabulkách.  

„Byl to můj největší životní výkon. Když jsem se podíval v cíli na světelnou tabuli, kde se blýskal výsledný čas, říkal jsem si, že je to skvělé, ale nemohl jsem tomu uvěřit,“ sdělil Jakub Davidík.

 Jakub je držitel několika národních rekordů v kategorii žactva a v Ostravě potvrdil skvělou formu z mistrovství ČR do 22 let. Na tomto mistrovství získal zlatou medaili v běhu na 800m.

V současné době se již třetí týden Davidík připravuje s ostatními běžci z tréninkové skupiny TJ Baník Stříbro na vysokohorském soustředění v italském Livignu. Zde ladí formu na vrchol letošní sezony, kterým bude letní Evropský olympijský festival mládeže v Baku. Tam zamíří Jakub společně se svým trenérem Alexandrem Matulkou v sobotu 20.7.2019 a o týden později se představí na trati 800m.

A. Matulka





Dne 16.07.2019:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro