Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Žáci ze stříbrské základky v Revoluční ulici na skok u Baltu aneb poslední letošní erasmovské setkání žáků partnerských škol, tentokrát na severu Polska




Červnová vedra obecně lákají k vodě, červnová vedra na severu Polska lákají na moře. A nejlépe na plachetnici! A proč ne? Pod vlajkou programu Erasmus+ se poštěstilo v prvním červnovém týdnu skupince žáků ze ZŠ ve Stříbře v Revoluční společně s žáky dalších 5 zahraničních škol v rámci společného projektu o volnočasových aktivitách absolvovat základní výcvik v plavbě na plachetnici a následně vyzkoušet sílu větru, chladivou mořskou tříšť a vlastní schopnosti při plavbě puckou zátokou.

            Kromě plachtění byly na programu i výtvarné dílny, při kterých si účastníci vyrobili originální upomínkové předměty typické pro oblast Baltského moře.

            Ostatně se zdejším životem u moře, jak z pohledu archeologů, tak z dob nedávných, se všichni zúčastnění seznámili například při exkurzi v osadě lovců tuleňů nebo při návštěvě poloostrova Hel v tulení rezervaci či při prohlídce skanzenu novodobých dějin.

            Každé partnerské setkání přináší žákům nějakou novou zkušenost, nové poznatky a dovednosti, rozšiřuje obzor, rozvíjí schopnosti a ani tentokrát neodjížděli naši cestovatelé domů „s prázdnou“. Moře je přeci velký učitel.

            Červnové projektové setkání v severopolském Pucku bylo předposlední akcí konanou v rámci společného projektu v letošním školním roce. Poslední mezinárodní setkání, jehož cílem je koordinace dalších společných aktivit a reflexe těch již uskutečněných, je naplánované na konec června v německém Trevíru, organizátorem je tentokrát partnerská škola ve Schweichu a účastníky budou koordinátoři projektu zúčastněných partnerských škol.

                                                           Mgr. Jasmína Vaňková, koordinátor projektu





Dne 28.06.2019:Jaroslava Londová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro