Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Do Stříbra vezou dvojnásobné zlato


Dvojnásobným úspěchem skončilo pro stříbrské studenty mezinárodní finále Poháru vědy

O víkendu 14. – 16. června 2019 proběhlo v Nymburce za účasti 22 nejlepších týmů (ze 156 soutěžních týmů) z České republiky, Slovenska a Turecka mezinárodní finále 8. ročníku přírodovědné soutěže Pohár vědy 2019.

A Gymnázium Stříbro a DDM Stříbro zde zastupovaly hned dva čtyřčlenné týmy, ve středoškolské kategorii tým Stříbrujáři a v kategorii 2. stupeň ZŠ tým Kloboučníci.

Starší tým Stříbrujáři ve složení Daniel Sůva, Veronika Jansová, Lucka Dedková a Jana Štědrá se do finále Poháru vědy probojoval již posedmé a bohužel naposledy, protože se jedná o studenty 3. ročníku gymnázia. Jejich finálový experiment, kde zmapovali svoji sedmiletou cestu soutěží, sklidil zasloužené ovace a získal absolutně nejvyšší počet bodů, takže si Stříbrujáři kromě celkového ocenění odvážejí i pohár poroty za nejlepší pódiový experiment.

Mladší tým Kloboučníci ve složení Karolína Buhlová, Michaela Sůvová, Ela Kampelsheimerová a Monika Mahdalová patřil ve své soutěžní kategorii 2. stupeň ZŠ k nejmladším, protože děvčata jsou všechna teprve v sekundě, ale to jim nebránilo v tom předvést excelentní výkon jak v pátek na pódiu, tak v sobotu na stánku.

Sobotní večer, který patří vyhodnocení soutěže, byl pro oba týmy dvojnásobně radostný. Tým Stříbrujáři získal ocenění za nejlepší pódiový experiment a 1. místo ve své kategorii, tým Kloboučníci také získal 1. místo ve svojí kategorii a zároveň putovní pohár docenta Milana Rojka pro tým s absolutně nejvyšším bodovým skóre v soutěži. A tak dva týmy přivážejí do Stříbra dvě zlata a celkem čtyři poháry z mezinárodního finále soutěže Pohár vědy 2019.

Jménem vedení Gymnázia Stříbro a jménem vedení DDM Stříbro oběma týmům gratulujeme k obrovskému úspěchu a děkujeme za skvělou reprezentaci školy, domu dětí a města Stříbro.

PhDr. Jitka Soukupová





Dne 19.06.2019:Mgr. Zuzana Kalčíková





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro