Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Motokrosový junior Kučeřík třetí v mistrovství ČR


Úspěšnou sezónu vyšperkovala republiková medaile...

Závěr sezóny 2018 přinesl 12-letému motokrosovému závodníku Dominiku Kučeříkovi (tým Motosport Chýnov) dramatický finiš hned dvou seriálů. Mladík z Tachovska se tímto rokem loučil s kubaturou 65 ccm, a tak bylo na místě „prodat“ výkonnost a zkušenosti a pokusit se o co nejlepší výsledky jak v jihočeském krajském přeboru, tak – a to zejména – v mezinárodním mistrovství České republiky.

Na jihu Čech vládl „Domča“ v minulých sezónách suverénně, ale letos mu obhajobu zkomplikovala absence ve 2 závodech kvůli termínovým kolizím. Do přeborového finále 6.10. v Klukách u Písku tak vyrážel na svém terénním speciálu zn. Husqvarna z pozice třetího jezdce průběžného pořadí. Úkol byl jasný: útok! A Kučeřík útočil, body se jen hrnuly! S přehledem v obou rozjížďkách porazil jak M. Veselého, tak i P. Tomišku, kteří byli v hodnocení přeboru před ním. Mise v Klukách ale měla jen poloviční efekt. Veselého v konečném pořadí „Dominátor“ rozesmutnil, naopak Tomiška závěrečnému nájezdu o pouhých 6 bodů odolal. Po vítězství v západočeském přeboru si tedy Dominik v dalším z regionálních seriálů připsal druhé místo.

O týden později cestoval talentovaný junior ze Stříbra shodou okolností opět do jižních Čech. V Jiníně u Strakonic mělo totiž 13.10. finále juniorské MMČR v motokrosu. A na Kučeříka opět čekal útok ze třetího místa. Lídr V. Marek už byl sice jistým vítězem, ale na stříbrnou pozici dosud okupovanou M. Červenkou si mladý Západočech věřil. Ztráta činila 12 bodů. Mistrovské finále bylo nervózní, Dominik bojoval někdy až moc a nevyvaroval se několika pádů. Přesto se vždy zvedl a Červenku v obou jízdách porazil. A nejen jeho. V kvalitním jezdeckém poli si vyválčil třetí místo v denním hodnocení. Po zahrnutí finálových bodů do pořadí celého seriálu se však více radoval Červenka, který uhájil stříbro o neuvěřitelný 1 bod! Prvotní zklamání nakonec vystřídala spokojenost také u Dominika Kučeříka, který může být na 3. místo v celorepublikové konkurenci MMČR patřičně hrdý.

Na skromného juniorského motokrosaře nyní čeká zasloužená přestávka, kterou mu zpříjemní školní povinnosti. Nejprve ale ještě stihne reprezentační soustředění. Trenéři pozvali mladé naděje na víkend v Kaplici, aby se pak všichni přesunuli na týden v belgickém Lommelu. Po pár týdnech volna se před Vánocemi přihlásí o slovo zimní příprava. Na jejím konci se na jaře 2019 Dominik znovu vydá do terénu. To už ovšem bude za řídítky motocyklu KTM třídy 85 cm.

Foto: Luděk Sádlo, Jana Terešáková





Dne 06.11.2018:Ing. Miroslav Šimek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro