Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Den otevřených dveří v Boněnově


aneb kostel Všech svatých vstal jako bájný Fénix z popela

Občanský spolek pro obnovu tepelského regionu uspořádal v sobotu 15. září Den otevřených dveří v kostele Všech svatých v Boněnově. Spolek udělal obrovský kus práce (...a stejný kus práce je ještě čeká, vždyť je tam práce jako na kostele) - fakticky z ruiny ( kde hrozil demoliční výměr),  bez střechy, bez krovu za deset let udělal to, co bylo presentováno. Přišli návštěvníci z blízka i zdaleka (napr. baráčnici z Bernartic), vyslechli pár úvodních slov (až zamrazilo, když byly citovány zprávy o stavu budovy kostela zpřed r.2008), zaposlouchali se do tónů varhan (zatím jen elektrických) a do andělského hlasu Aničky Galisové, teprve třináctileté ( ta zpívá nádherně a ještě o ní uslyšíme...), shlédni krátké video z obnovy kostela a kochali se samotnou budovou.
Boněnov má ještě jednu historickou atrakci. Na začátku obce, ve směru od Michalových hor, je kaplnka. Její architektonické ztvárnění je přisuzováno Janu Blažejovi Santinimu, Aichlovi.

Víc o spolku na www.osotr.cz

Fotogalerie Tachovského deníku z instalace oltárního obrazu zde:   https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/zachraneny-kostel-v-bonenove-uz-ma-oltarni-obraz-20180906.html





Dne 16.09.2018:Laco Kajaba





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro