Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Plátci DPH, nahlásili jste bankovní účty?


Stát neschopný vybrat DPH od menšiny zatěžuje většinu plátců!

Účastníci semináře k DPH se dozvěděli, že mají dle přechodných ustanovení č. 9 novely zákona o DPH (zákon 502/2012 Sb. článek II.) nahlásit své bankovní účty správci daně do konce února 2013.

Dle § 98 písmena d) zákona o DPH správce daně zveřejní k 1. 4. 2013 na internetu v registru plátců DPH číslo bankovního účtu nebo účtů, které podnikatelé uvedli v přihlášce při registraci k DPH. Pokud v přihlášce číslo účtu není, tak zveřejní čísla všech bankovních účtů, která správce daně u podnikatele eviduje. Pokud však nemáte zřízen přístup do daňové informační schránky, tak s jistotou nevíte, která čísla účtů finanční úřad eviduje a která zveřejní a zda tedy vůbec zveřejní ten, který používáte na vydaných fakturách.

Nezveřejnění bankovního účtu na internetu může mít za následek problém s bezhotovostním zaplacením vaší vydané faktury, pokud vaše číslo bankovního účtu nebude uvedené v registru plátců DPH na internetu. Pokud jste tak ještě neučinili, doporučuji ihned dle § 96 odstavce 2) zákona o DPH správci daně určit, která čísla bankovních účtů má na internetu zveřejnit.

Lze tak učinit ručním vyplněním formuláře, který si lze včetně pokynů k vyplnění stáhnout kliknutím ZDE a doručením vyplněného formuláře správci daně.

Formulář můžete podat i přes internet jako písemnost OZNÁMENÍ ZMĚNY A DOPLNĚNÍ REGISTRAČNÍCH ÚDAJŮ přímo na internetu ZDE, právnické osoby pak datovou schránkou.

Aktuální znění zákona č. 235/2004 Sb. o dani z přidané hodnoty.



Dne 20.03.2013:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro