Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Referendum k větrným elektrárnám bude!


Po dlouhé diskusi a dokonce přerušení jednání ...

zastupitelstva zastupitelé nakonec schválili záměr jeho vyhlášení. Projednání referenda zastupitelstvem si "vynutili" sami občané svou žádostí, pod kterou bylo podepsáno více 0,5% občanů města Stříbra, které ukládá zákon o obcích.

Již v diskusi s občany na začátku zastupitelstva vystoupil k větrným elektrárnám Ing. Kupka, který kritizoval předpoklad z důvodové zprávy, že by referendum mělo proběhnout až v červnu 2009 společně s volbami do Evropského parlamentu a požadoval jeho uskutečnění již teď v říjnu společně s krajskými volbami. Po něm vystoupil pan Bojda mladší a uvedl, že momentálně mají posbíráno pro referendum přes 600 podpisů. Po něm vystoupil pan Cihlář, který se pozastavoval nad tím, že se vůbec celá akce okolo větrných elektráren rozjela, když krajský úřad jim není nakloněn. I poslanec Votava se přiklonil ke konání referenda již v říjnu.

Další velká diskuse se rozvinula při samotném projednávání referenda zastupiteli, kdy někteří zastupitelé zastávali názor, že by se mělo vyhlásit referendum rovnou a to dokonce i bez ohledu na to, zda by se stihlo uskutečnit společně s krajskými volbami, což by samozřejmě znamenalo zbytečné náklady. Z tohoto důvodu začal být tlak na jejich uskutečnění rovnou s krajskými volbami, ale ani vedoucí správního odboru nebyla schopná 100% říci, zda by se stihly všechny zákonem předepsané lhůty. Poté starosta přerušil zasedání zastupitelstva a společně s úředníky města se odebrali řešit právní rámec.

Po přestávce starosta seznámil přítomné s tím, že se bude hlasovat o vyhlášení záměru referenda a v případě jeho odhlasování že se ostatní věci s ním spojené budou řešit na dalším zastupitelstvu. Poté nechal o referendu hlasovat. Hlasování dopadlo 13:1 pro vyhlášení záměru vyhlásit referendum, jeden zastupitel byl nepřítomen. Průběh hlasování najdete zachycené na fotografiích níže.




Dne 05.09.2008:Ing. Josef Hrábek #RF#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro