Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Otročín a Těchlovice elektrárny nechtějí


Lidé se obávají hluku, zdravotních potíží, snížení cen nemovitostí v okolí a také nechtějí narušit přírodní panoráma.

Velmi „ostrá diskuse“ proběhla koncem týdne ve stříbrském kulturním domě, kde sešli zástupci města s obyvateli Stříbra a okolí. Původně mělo jít jen o informativní besedu, kdy mělo dojít k seznámení veřejnosti s připravovaným projektem větrného parku. Ten má vyrůst v lokalitě mezi Stříbrem, Otročínem a Těchlovicemi. Záměr přijel objasnit manažer projektu Ladislav Březina z firmy ČEZ Obnovitelné zdroje. Ve volné diskuzi však došlo k ostré výměně názorů. Lidé z okolí vybrané lokality prostě elektrárny nechtějí a volají po referendu. Za obyvatele Otročína si vzal hlavní slovo Karel Skoumal. „Kdo nám co zaručí, proč to má vyrůst u nás?? Nám to energii nezlevní, budeme na tu hrůzu pořád koukat z okna a co naše zdraví? A co naše domy, vždyť budou téměř neprodejné, budou mít malou hodnotu,“ zlobí se pan Skoumal a ostatní mu přikyvují. „Chcete elektrárnu?? Tak si ji postavte u svého obydlí, vždyť vám nejde o lidi, ale jen o zisk, co nám z těch získaných peněz připadne? Vy prý upravíte cestu k větrníkům, ale to je cesta pro vás, ne pro nás,“ chtěli vysvětlení občané. A padaly i jiná slova a obvinění. „Kde je informovanost, jak to že lidé skoro nevědí, že je tu dnes tato beseda?? Nikdo neviděl jediný plakát, jistě by nás tu bylo více, od nás to nechce nikdo,“ žádala vysvětlení paní Jaroslava Červenková z Těchlovic. Starosta města Mgr. Miroslav Nenutil s místostarostou Pavlem Tóthem se hájili. „Informovanost byla jak v deníku, tak na internetu. Toto není konečné rozhodnutí, jde jen o předběžný návrh, pokud se do toho chcete vložit, můžete jít o tom jednat na zastupitelstvo. Jinak se také můžete zítra jet podívat vypraveným autobusem do Krušných hor, abyste věděli, jak to vlastně vypadá a pracuje,“ dodali zástupci města. (Sobotní autobus se bohužel nezaplnil ani do jedné třetiny, možná za to mohlo také datum, které měli všichni zafixované jako počátek fotbalového mistrovství Evropy) Jak se zdá, referendum bude nevyhnutelné a možná i zmaří celý projekt. Jak vše dopadne – to je ve hvězdách, ale lidé by měli přijít v úterý 10.6. v 15. 30 hod na stříbrské náměstí, kde se bude konat Den s deníkem a na všechny vaše dotazy budou odpovídat zástupci města. (Dá se předpokládat, že to letos nebude o 30 let slibovaném bazénu….)




Dne 08.06.2008:Martina Sihelská #RF#


10.06.2008 - 12:22:47
pepa - Rozhodnuto zatím nic není, o větrnících budou hlasovat na některém svém zasedání zastupitelé a protože jsou zastupitelstva veřejná, mohou se všichni občané přijít podívat, jak budou jimi zvolení zastupitelé hlasovat. Jinak nejbližší zastupitelstvo je tento čtvrtek, tak je možné se zastupitelů na větrníky dojít zeptat.
09.06.2008 - 18:25:53
skeptik - Normální komedie...už je dávno rozhodnuto,že nám ty obludy postaví přímo pod nosem.To ostatní okolo je divadýlko...Zájezd do Krušných hor,to je směšný...Dělají z obyč.lidí blbce!!!
08.06.2008 - 21:48:00
agbiker - Maj recht. Ať si jde Březina agitovat někam jinam.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro