Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Karel Kryl ve Stříbře.


Vzpomínkový koncert písní na zpěváka, básníka, barda a vlastence Karla Kryla ve stříbrskem kině Slavia v interpretaci Davida Uličníka. Skvělé.

Karel Kryl, Marta Kubišová, Michael Kocáb, Eva Olmerova... a David Uličník. 

Dvě kytary, kniha básní, písně a David Uličník. Písně a básně Karla Kryla. Ztichle stříbrske kino Slavia. Je pondělí 11. března 2024  19 hodin

David Uličník je muž, zpěvák plný energie, veliký obdivovatel Karla Kryla a jeho písní a básní. Pochází stejně jako Karel Kryl z Kroměříže. Plnohodnotným koncertem, ano byla i přestávka, zároveň představil jedinečný život tohoto Barda pravdy, poezie a zpěvu.

Pro všechny posluchače to byl jedinečný neopakovatelný zážitek. David střídavě hrál na obě kytary, prokladajice zpěv básněmi a citáty milovaného Karla Kryla. Opakovaně vyzýval publikum aby zpívalo s ním. V samém závěru dokonce vypnul zesilovač a hrál jenom akusticky. Pokud jste přivřeli oči, mohli jste opravdu slyšet  Bratříčka Karla Kryla s jeho Salome..

Pane Davide Uličníku děkujeme.!

------------------------

Karel Kryl zemřel ve věku nedožitých 50 let 3.března 1994.. Rekviem za svého celoživotního přítele celebroval arciopat Břevnovskeho kláštera  Anastaz Opasek. Je to již dlouhých 30  let. Básně a písně tohoto výjimečného Čecha Karla Kryla s námi zůstávají navždy. 

 





Dne 12.03.2024:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro