Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Proč nerad chodím na stříbrské náměstí 2


aneb úvaha tuze letní nebo také pro teplé dni

Stříbrské náměstí to nemá právě nejlehčí. Bylo hůř, teď už tak není. Lehce ožívá, děje se tam něco (občas), ale nežije plným životem – no jak pro koho, k tomu se dostaneme. Náměstí do vínku dostalo stříkající vodu, z toho v současné době funguje jen kašna. Problémy s vodou jsou známé, řeší se to (snad, doufejme). Ale povyrostly stromy, teď poskytují dobrý stín (i když už je astronomický podzim, venku je stále příjemně). Ve stínu jsou lavičky.  Můžete si na ně sednout.

Můžete ?

Jak kdy, pokud je tam volno, jinak je obsazeno - dopoledne je častěji volno (ještě spí), odpoledne už méně (už se vzbudili), večer to tam mohutně žije. Dospěláci si povídají, baví se (občas i hlučněji a dost, vždyť ráno a vůbec, nemusí do práce), děcka tam mají hřiště (když je omrzí dlažba, tak jdou na trávu vedle radnice).

Nedělají nic protizákonné, jen tam prostě jsou. Považují náměstí za svůj dvoreček, protože je tam málo akcí, které by jim dvoreček (dost značně) omezovalo…

A proto nerad chodím na náměstí

Ale jak se cítí lidi, kteří na námestí musí, třebas jako doprovod dětí do odpoledních kroužků ?



Dne 04.10.2023:Laco Kajaba


04.03.2024 - 14:39:14
Jiri0 - Nabízím půjčky od 1 000 eur do více než 250 000 eur každému, kdo potřebuje a je schopen splácet. Splácení bude probíhat po vámi zvolené období s pevnou úrokovou sazbou 2 %. Pro všechny žádosti zde je můj e-mail: financni.jiripenaz@gmail.com
05.10.2023 - 05:52:14
7chobi - Někdo má vyloučenou lokalitu na sídlišti a pod.Stříbro jí má přímo v centru na náměstí. Kdo tohle má?
22.07.2023 - 13:07:26
Onza - Dovolím si trochu nesouhlasit. Namesti má sloužit obyvatelům města.Ne každý kdo tam večer posedava je nemakacenko. Lidé pracuji na směny,kapitalista je zdime co to dá.Takze třeba mají odpolední nebo noční.A kam mají lidé v tom horku asi jít? V domech je velký hic a venku v podvečer je příjemný chládek ve stínu platanů. Jsou to opravdu krásné stromy.Pravda je že náměstí večer moc nežije. Nejsou zde předzahrádky.Teda mimo jediné pro solventni. Pokud někdo dělá rámus a popiji na lavičce alkohol, dá se to řešit vyhláškou a take aktivní mp. Včera jsem posedel na rezavy lavičce a bylo všude místo.
20.07.2023 - 10:18:49
ivisek85 - Krásně napsáno. Přesně z tohoto důvodu se stříbrskému náměstí vyhýbám!!



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro