Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Kosi nebo Kosový ?


Zajímavá přednáška a také zajímavý Zdenkův nápad..

Zajímava přednáška i fotografie pana Miroslava Treglera o Kosim potoce  byla v pátek 5.11.v Černošíne. Akci pořádalo místní muzeum vedené paní Sihelskou.

Kosi nebo také Kosový potok je příběh krajiny, lidi okolo něj a také historie.. Měří bratru 50 kilometrů, jeho tok se vine hornatym Karlovarským krajem, loukami, údolími Plzeňského kraje až nakonec končí na své pouti už jako říčka na soutoku řeky Mže..Nádherné scenérie, panenská takřka nedotčená příroda  ráj milovníků přírody a také jedinečné turistické stezky.. Pro našince za humny, jo.

Na přednášce zazněla zajímavá myšlenka o názvu potoka. Potok se ve své ojediněle potoční délce vine krajinou, kde náhle měni svůj směr ve zlomech tzv. nakoso. v jakýchsi kosich uhlech, což je pro potoční průtok krajinou docela neobvykle. Tyto zlomy se několikrát opakuji.. Kosový potok. Popravdě Kosi ptactvo jsem tam nikdy neviděl spíše Lednackovo.. Kosi je kratší zlidovely pouzivany nazev. Vodohospodáři používají Kosový potok..

Kosovy potok, jedinečný název pro výjimečný potok nakoso. 

----------------------

Co takhle jezdit na společné akce spolu.. Sdílení, sdílení v masivním využití, pomůže naší přírodě, naši planetě, Nám lidem. Nejezděme v autech sami.. díky Zdeňku  

 ps. použité foto jsou z reportáže z roku 2016, nejsou tedy publikovány fotografie pana Treglera. 





Dne 07.11.2021:Jan Picka


07.11.2021 - 17:43:56
miki - Děkujeme za návštěvu a hezké doplnění. :-)



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro