Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



TEPLÁ pod sněhem.


Tepelsko je zvláštní mystický kraj. Historie zde na Vas vykoukne z každého kouta. Vlastně jsem měl veliké štěstí. Vykouklo slunce.. Slunce a sníh..

Nadpis článku  by měl správně býti Klášter Teplá pod sněhem..Puvodne zamyšlena reportáž se však nakonec zuzila jenom pro samotný klášter  Po dlouhé době vykouklo slunce. Slunce a sníh. Nádhera  Sen každého fotografa.

Klášter samotný je uzavřený, ale areál je celý volné přístupný včetně klášterní zahrady a lesoparku. Všude mráz a sníh a slunce. Natolik Vas ty scenérie uchvátí že zapomenete na čas 3 - 4 hodiny a najednou už slunce zapadá..

______________

Venkovni křížová raritní 3D cesta bývá každoročně zakryta folii proti nepřízní počasí  Letos, v roce 2021 se však něco událo. Křížová cesta zůstala nezakryta. Zapadala sněhem což vytváří jedinecne pohledy i surrealisticke asociace... Letos napadl sníh i v severní Africe, mohl napadnout i na skutečnou křížovou cestu na Golgotu.. Jak je ten náš svět, naše Země propojena mnoha neviditelným pavucinami příběhů jež se vinou dějinami z dávné minulosti do daleké budoucnosti.. 

V Klášteře Teplá vždy objevím něco nového  co mě překvapí. Stejně tomu bylo i nyní. Zasněžené postavy křížové cesty. Ježíš po kolena ve sněhu. Nedaleko odsud, přímo v areálu kláštera je ať věříte nebo nevěříte, sáňkovaci a bobovaci kopec. Místní omladina bílá i barevná  pěkně pospolu. Ježíš by z nich měl radost.. 





Dne 15.01.2021:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro