Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Koronavirus na Tachovsku


Už nemáme aktuálně pozitivní, ale neuzavřeno! ...

Nestrašme lidi proniklo už i na KHSku, což ve mě vyvolává pochybnost i o zveřejněných číslech. Celé září sleduji, že KHS Plzeň u Tachovska vykazuje nižší čísla než mapa na seznam.cz, která čerpá z dat ministerstva zdravotnictví, kterému ovšem údaje poskytují jednotlivé KHSky. Pokud si chcete zkontrolovat sami, tak kód Tachovska by měl být CZ0327

Počet pozitivně testovaných na konci první dekády září byl 13, pak postupně stoupal, občas klesl, naposledy na 23 a včera poskočil na 35. Počty aktuálně nakažených v ostatních okresem najdete po rozkliknutí mapky níže. 

A kolik máme pozitivně testovaných ve Stříbře? Tak tuto informaci dostává minimálně jednou týdně pan starosta a protože už je podzim, tak pravděpodobně každý den, jak bylo avizováno ZDE, ale nepředpokládám, že do voleb by strašil rizikové skupiny, to není v zájmu ANO. Kdy naposledy máte od pana starosty informaci, že ve Stříbře je nula?

Je potřeba si ale uvědomit, že ne všichni nakažení mají příznaky a ti, co je nemají, je mohou mít až 14 dní poté, co se nakazili. Nějakou dobu zabere testování, takže počet pozitivně testovaných není počet nakažených. Navíc člověk je nejvíc nakažlivý v době než se u něj objeví první příznaky.

Časté mytí rukou a případně jejich desinfekce a snaha o dodržování doporučených 2 metrových rozestupů snižuje riziko přenosu koronaviru nebo alespoň množství přeneseného viru, což umožní vašemu tělu, aby se s ním snadněji vypořádalo. Stejně tak vyhýbání se rizikovým místem, která navštěvují a kde se shromažďují i lidé ze vzdálenějších míst. To by mělo být naprostou samozřejmostí pro všechny, kdo přichází do styku s nejvíce ohroženými osobami.

Nicméně i ostatní by se měli zamyslet, co by pro ně znamenalo, kdyby ze dne na den museli byť jen do preventivní desetidenní karantényMinisterstvo zdravotnictví sice nařídilo nosit ochranné prostředky, které brání šíření kapének, ve vnitřích prostorách, což tedy není respirátor s výdechovým otvorem, přes který dotyčná osoba vydechuje nijak nefiltrovaný vzduch včetně kapének. Pokud taková osoba bude pozitivně testovaná a uvede, že byla ve vaší provozovně či prodejně, tak vám hrozí preventivní karanténa. Na vstup do vaší provozovny si proto můžete vylepit následující informaci.

ČSSZ - Počet eNeschopenek vystavených z důvodu karantény podle okresů.

KHS Plzeň - Aktuální údaje z Plzeňského kraje - SARS-CoV-2.





Dne 26.09.2020:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro