Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Na Tachovsku je 53 pozitivně testovaných


z toho uzdravených 29. ...

K 12. květnu 2020 jsou na neschopence kvůli karanténě v okrese Tachov 53 -+ 0 (od 6.5.) = 53 osoby, od 26.3.2020 (135) počet osob na neschopence kvůli karanténě klesal až do 20.4 (58), po Velikonocích šly počty nepatrně nahoru a chvíli stagnovaly, nyní opět klesají. Ještě je potřeba upřesnit, že počty nejsou uváděny podle bydliště osoby v karanténě, ale podle místa poskytovatele zdravotních služeb, kteří danou karanténu nařídili.

Dle KHS Plzeň jsou k 13.5.2020 v Plzeňském kraji 634 + 2 (od 12.5.) = 636 osoby pozitivně testované, přičemž na okrese Tachov 49 + 4 (evidentně KHS opět opravovala) = 53. Počet pozitivně testovaných zemřelých zůstal na 13. Na mapce níže je i počet vyléčených.

Je potřeba si ale uvědomit, že ne všichni nakažení mají příznaky a ti, co je mají, je mohou mít až po týdnu, co se nakazili. Další dobu zabere testování, takže počet pozitivně testovaných není počet nakažených. Navíc člověk je nejvíc nakažlivý v době než se u něj objeví první příznaky. Vědci zpřesnili, že víme jen o každém sedmém nakaženém. A navíc je potřeba zohlednit, kolik v průměru jeden nakažený nakazí dalších lidí.

ČSSZ - Počet eNeschopenek vystavených z důvodu karantény podle okresů.

KHS Plzeň - Aktuální údaje z Plzeňského kraje - SARS-CoV-2.





Dne 12.05.2020:Ing. Josef Hrábek


22.05.2020 - 12:04:58
Marek_Matúš - Tak už snad poslední, velmi dobře ozdrojovaný přehled k fake news ohledně covid-19. Možná by stálo za úvahu na rok vypnut všechna ta ulhaná fámo-media a zkusit vnímat jen holá fakta, nestalo by se nám pak to, že máme strach a holé zadky jen proto, že naše vrchnost ztratila soudnost. https://swprs.org/fakta-o-covid-19/
17.05.2020 - 09:45:52
Marek_Matúš - Kopirovano z www.viditelnymacek.cz 15.5.2020 : V rozhovoru s Bohumilem Pečinkou v Reflexu člen ústředního krizového štábu Roman Šmucler řekl o jeho zasedání: Řekl jsem, pojďme si říct, co s rouškami dál. Vysoký úředník ministerstva zdravotnictví odpověděl: Je jasné, že plošné nošení roušek končí s nouzovým stavem 17. května. Byl tam také ministr Hamáček a další a nikdo proti tomu neprotestoval. Až po chvíli jistý politik řekl: Uvědomte si, že roušky jsou politický symbol, a když je lidé nebudou nosit, ztratíme politickou podporu. Odpověděl jsem: Tak lidem dejte odznáčky, ale nenuťte je za každé situace mít mokrý hadr na obličeji. Pak jsem dal na facebook post, že se nošení roušek omezí. Pár hodin nato mi volal ministr vnitra, že je strašný průšvih. No, a pak se začaly z politických kruhů ozývat zákulisní hlasy: My vám ukážeme chodit bez roušek! Minimálně do konce června! Tohle je tak závažné tvrzení, že bychom se rozhodně neměli spokojit se slovy „jistý politik“! Takže pane Šmuclere, kdo to byl?
23.04.2020 - 11:48:40
Marek_Matúš - Pro Onza: Jestli myslíte tu epidemii blbosti, co se nám tu rozjela, tak cca 7500. Jestli ale máte namysli tu pandemii, která u nás ještě nikoho zdravého nezabila, tak to je jen propaganda, tam jsou čísla v rozporu s účelem. A účel je už dávno znám, vystrašit a jen co se udělá vakcína, může být i nefunkční, začne se celosvětově očkovat,kdo má vakcínu, dostane rfid čip pod kůži a může cestovat. Tahle pandemie je jen první vhodná příležitost ke značkování dobytka.
22.04.2020 - 18:34:51
Onza - Kolik je ve Stříbre nakažených? Informace, která by mohla pomoct ostatním občanům města, údajně již okolo 25!?.. Snad již předběhla Tachov, no bobrik mlčení pokračuje. Jinak MP, která není vidět, ale zkuste špatně zaparkovat jsou tam cobydupy,nebudu to dále comentovat..
14.04.2020 - 22:01:18
Karel - O kdo to testuje?Nevím.ale nikdo z mého okolí nebyl testován.
13.04.2020 - 23:31:59
Mila - Hezky nám to naskakuje. Navíc starosta už nějakou dobu nehlásí, že držíme nulu. Já se ani nedivím, hlavně po tom, co se dělo o Velikonocích ve Stříbře. Začalo to celkem dobře. V pátek v době pro důchodce v Penny u vozíků desinfekce, u vchodu rukavice, u vozíků uklizeno, perfektní. V Lidlu ve vozících a pod nimi pár účtenek a použitých rukavic, desinfekce až u vchodu a rukavice až u pečiva. Podle kamarádky ale navečer kolem šesté v Lidlu už nebyla ani desinfekce, ani rukavice, v Penny desinfekce také nebyla, rukavice u vchodu prý ano. Protože o víkendu nejezdí autobusy museli se důchodci na hřbitov plahočit přes celé město pěšky. Po cestě míjeli na méně než dva metry lidi s rouškami jen na krku, cyklisty bez roušek, popíjející skupinku před zemědělkou. Jediné, co nebylo vidět, byl někdo, kdo by dohlížel na dodržování pravidel.
06.04.2020 - 13:47:48
Onza - Na chřipku a komplikace s ní spojené zemře ročně jenom v Plzeňském kraji průměrné 350 osob..
02.04.2020 - 11:13:14
Pepa - Dobrý den, ani odstup či krátký pobyt s velkou koncentrací lidí neochrání, stejně jako roušky, to víme. Ale pokud rouška u infikovaného něco zachytí, tak je to jedno z opatření, jak celkově snížit množství virů kolem nás a menší množství infekce obecně dává našemu tělu větší šanci se s ní snáze vypořádat. Nebo ne? Hrábek
02.04.2020 - 08:42:37
Marek_Matúš - Brilantní dedukce, Arthur Conan Doyle rotuje. A teď něco k testování roušek: https://uloz.to/file/WWag0J2aoy5h/rousky-test-s-vysledky-pdf Z parametrů testu se dá vyvodit jediné -viry nám rouškou projdou jak vítr záclonou. Jsou na třetině velikosti detekce nejmenších částic testu. (300 nm byla technicky nejmenší měřitelná částice v testu, Covid-19 má velikost cca 120nm) Kvalita lékařských roušek mezi 10 a 80 procent záchytu převážně „velkého smetí“. O tom, že reálný čas, po který rouška plní tyto paramery je cca max 2h, někde se uvádí, že po cca 7 minutách už jsou parametry poněkud diskutabilní. Utněte už někdo ten nesmysl s karanténou ČR, pokud se budeme chovat nějaký čas ohleduplně s vědomím, že roušky nic neřeší, budeme dodržovat odstup a krátký pobyt v místech s velkou koncentrací lidí, bude to dostačující pro snížení náběhové křivky onemocnění. Naše drakonická nařízení nejsou potřeba. Stačí se chovat rozumně, Švédové jsou nám příkladem. Čínská cesta je pro Evropu poněkud nepoužitelná.
01.04.2020 - 15:36:00
onza - Z mapky je vidět, že pendleri z Domažlicka vítězí.. Na Tachovsko zřejmě nákaza vnikla že společenského plesu 7.3.(MDŽ) v M. L., kde se zúčastnilo hodně lidí z okolí Tachova.Tak snad jsou všichni v karantene, Stříbro vypadá to se zatím drží.
27.03.2020 - 09:41:04
Marek_Matúš - PÁTEČNÍ GLOSY 27.03.2020 Miroslava Macka Přírodní pohled na současné koronavirové šílenství Pokud by se proti současné epidemii nepodniklo nic vyjma obvyklých každodenních hygienických úkonů a zajištění (paliativním způsobem) důstojné smrti umírajícím, nakazila by se rychle velká část obyvatel, kolem 1% nakažených by zemřelo na svá různá, často mnohočetná onemocnění pouze potencovaná koronavirem, a celkový stav populace by poklesl z 10,6 milionu obyvatel na 10,5 milionu. Pokud jste přesvědčeni, že by počet zemřelých byl nižší nebo vyšší, dosaďte si vlastní čísla, ale mějte na paměti, že dnešní počet zemřelých není díl ze všech nakažených (mnozí jsou zcela bez příznaků nebo s příznaky banálními), ale pouze z lidí testovaných. Během krátké doby by bylo po pandemii, práceschopného obyvatelstva by se epidemie téměř nedotkla, úmrtnost by v příštích pár letech silně poklesla, zdravotní systém by si oddechl a stal se méně nákladným a po počátečním smutku (ale též oddechnutí po mnohdy letité namáhavé domácí péči) by se život v mnoha rodinách vrátil do přívětivějších kolejí, optimálně s lidmi poučenými o nezbytnosti stát se opět nezpychlou součástí přírody. Ano, zároveň je možné hledat vhodný lék, ale hlavně je třeba nezaujatě bádat nad veškerými příčinami této celosvětové pandemie, abychom se z nich, pokud toho budeme schopni, mohli poučit do budoucna. Vzhledem k tomu, že jsme však pseudohumánní společnost svým myšlením a jednáním již zcela odtržená od přírody, nic z toho, obávám se, nenastane a z marasmu, který si sami způsobíme, se budeme vyhrabávat léta a léta za celkově mnohem většího trápení. p. s. Pokud si zrovna klepete prstem na čelo nebo mne proklínáte, připomeňte si tato moje dnešní slova po nějakém čase.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro