Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Mikulášovo horké ruce


Ve stříbrské Besedě se včera 27.2.2020 konala od 18,30 beseda s Mikulášem Minářem, zakládajícím členem MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII..

... jeden starý kněz kdysi řekl: Nebuďte vlažní ( lhostejní), je lépe býti studený ( mrtvý) nežli vlažný. Pokud něčemu věříte musíte hořet. Musí hořet Vaše srdce, Vaše duše...

--------------

Mikuláš Minář je studentem vysoké školy. Studuje filosofii, bohemistiku a teologii. Přijal pozvání stříbrských organizátorů a přijel na besedu do Stříbra až z Prahy. Zájemců ze strany stříbrských ale i z okolních obcí přišlo více nežli pořadatelé čekali.Ne nebylo narváno jak při oslavách eMDéŽet, šak taky nehrala žádná dechovka. Pan Mikuláš představil přítomným Milion Chvilek pro Demokracii a jeho  začátky a poté se rozpoutala diskuze a beseda, přítomní se ptali pana Mináře na různé otázky nejenom celospolečenské ale i ty co se  dotýkají samotného Stříbra..Diskuze byla slušná, vládla zde opravdová pohoda, nezazněly žádné projevy nenávisti ani urážky. Trvala dlouho skoro 2 hodiny a bylo vidět, že si stříbrští vážili přítomnosti pana Mikuláše a ani jej nechtěli pustit domů..

Když beseda skončila, šel jsem panu Mikulášovi poděkovat a rozloučit se s ním a taky jsem mu podal ruku. Měl pevný stisk, takový ten rovný chlapský, to poznáte. Usmál se a řekl nemáte zač, Stříbro je krásné město.. Všiml jsem si ale, že měl horké ruce..

..přemýšlel jsem o tom celý večer. Mikulášovo horké ruce, jak asi hoří jeho srdce ?, to srdce, které přitáhlo na Letnou na 250000 lidí a další statisíce po celé republice..  Pan Mikuláš není politikem,ani nebude, nechystá se založit jakousi stranunestranu, jak sám říká demokratických politických stran je v republice dost..pan Mikuláš není politikem, je daleko více, je nadějí. Nadějí pro všechny, kteří si váží svobody a demokracie v naší zemi.

Těch lidí pořád přibývá.. Děkujeme.





Dne 28.02.2020:Jan Picka





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro